Avatar
12 februari 2018 - Janneke van Asten plaatste:

Congres 'Kinderen jongeren en seks' met sprekers als Iva Bicanic en Pauline van Haastrecht

Congres ‘Kinderen jongeren en seks, wat is normaal en afwijkend gedrag en wat doe je bij zorgen en seksueel misbruik?

Met sprekers als Pauline van Haastrecht, Iva Bicanic, Robert Emmen en Robert Hubers.
 

Als je werkt met kinderen en jongeren loop je geregeld tegen vragen rondom seksualiteit aan. Dit kunnen vragen zijn die door het kind zelf gesteld worden, ook kun je gedrag waarnemen dat je zorgen baart of waarvan je je afvraagt of het wel passend is voor de leeftijd. Kinderen kunnen seksueel misbruik ter sprake brengen. In dit congres leer je hoe je dit soort gedrag goed kunt duiden en er adequaat op kunt reageren. Ook krijg je meer inzicht in hoe je eigen normen en waarden jou kunnen beïnvloeden.

Wat mag je verwachten? Het klinkt simpel, maar hoe praat je nou eigenlijk met jongeren over seksualiteit op een manier die bij hen aansluit en voor jezelf gemakkelijk voelt? We maken je vertrouwd met praten over seks vanuit een hulpverlenersperspectief en op een manier die past bij de belevingswereld van kinderen en jongeren. Er is ook aandacht voor speciale doelgroepen zoals kinderen met autisme of een verstandelijke beperking.

Wat leer je? Je impliciete kennis en aannames worden verrijkt met theoretische kennis en vooral praktische handvaten. Je kunt kinderen en jongeren adequater en passend bij hun leeftijd en ervaring helpen bij een gezonde seksuele en identiteitsontwikkeling. Daarnaast weet je hoe kinderen en jongeren die nare ervaringen hebben met dit thema effectief kunt helpen.

Voor wie? Het programma is interessant voor een brede doelgroep van jeugdprofessionals waaronder orthopedagogen, Kinder- en jeugdpsychologen NIP, POH GGZ, HBO- en jeugdverpleegkundigen, groepsleiders en jeugdzorgwerkers.

Meer informatie of inschrijven kan via https://www.rinogroep.nl/C1722

11 juni 2018  -  11 juni 2018
Congres 'Kinderen jongeren en seks' met sprekers als Iva Bicanic en Pauline van Haastrecht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.