Avatar
28 February 2018 - Leids Congres Bureau plaatste:

Dementie: Omgaan met onbegrepen gedrag

4e Landelijke studiedag Dementie: Omgaan met onbegrepen gedrag
19 juni 2018

Bij 80% van de mensen met dementie komt onbegrepen gedrag voor. Hier krijgt u wekelijks, misschien wel dagelijks mee te maken. Dit heeft niet alleen zijn weerslag op uw cliënt, zijn/haar naasten maar ook op u als zorgprofessional. Door anders te kijken naar het gedrag van uw cliënt met dementie kunt u onbegrepen gedrag verminderen.
Deze studiedag geeft u inzicht in oorzaken van onbegrepen gedrag en handvatten om dit gedrag te beïnvloeden. Tevens is er voldoende ruimte voor uw ervaringen en knelpunten rondom onbegrepen gedrag bij dementie.

Doelgroep
Iedereen die geïnteresseerd is in dementie, zoals: (wijk-)verpleegkundigen, verzorgenden en specialisten ouderengeneeskunde.

Datum en locatie
Dinsdag 19 juni, Aristo Amsterdam

Kosten*
De kosten voor het bijwonen van dit congres bedragen € 340,00 p.p.
Vroegboekkorting
Bij aanmelding vóór 3 april ontvangt u € 25,00 korting en bedragen de kosten € 315,00 p.p.
Collegakorting
Indien u gelijktijdig een collega aanmeldt, krijgt deze tweede (en elke volgende) persoon een extra korting van € 25,00 op de totale inschrijfkosten. Uw collega betaalt vóór 3 april € 290,00, daarna € 315,00.
Groepskorting
Meldt u zich gelijktijdig met 5 collega’s aan? Dan mag één van u gratis deelnemen.

Accreditatie

 • Verpleegkundig Specialisten Register: Aangevraagd
 • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: Aangevraagd
 • ABC1: Aangevraagd

Neemt u tijdig contact met ons op als u in aanmerking wilt komen voor accreditatie van een aanvullende vereniging, zodat we uw verzoek in overweging kunnen nemen. Wij voorzien tevens iedere deelnemer van een bewijs van deelname ten behoeve van punten in de vrije ruimte.

Meer informatie over de studiedag Dementie: omgaan met onbegrepen gedrag, klik hier.

19 June 2018  -  19 June 2018
Dementie: Omgaan met onbegrepen gedrag
 • Avatar
  5 March 2018 - w veen zei:

  Interessant onderwerp.
  Jammer echter dat het weer over ouderen gaat. Ouderen met vreemd gedrag worden als snel verdacht van dementie. Dat klinkt oneerbiedig maar ik bedoel het goed: de zorg is dan nabij, dus zo heel erg slecht kan het dan niet gaan.
  Voor jongere mensen met vreemd gedrag is dat helaas niet zo. Een dementiesoort waarbij juist vreemd gedrag ontstaat is frontaalkwabdementie. Dit komt voor bij mensen vanaf 40 jaar, en soms zelfs eerder. Therapeuten vergeten weleens het bestaan van frontaalkwabdementie. De getroffene heeft dikwijls geen benul van gedragsverandering en hekelt de omgeving. De therapeut doet maar al te graag mee. Er is een zaak bekend waarbij de partner door een psycholoog bestempeld werd als obsessief compulsief, omdat deze de veranderingen in het gedrag van de patiënt dagelijks ervoer en het de psycholoog meedeelde. In het hoofd van de patiënt was atrofie geconstateerd maar een link naar dementie werd niet gemaakt omdat het geheugen nog intact was.
  Frontaalkwabdementie komt volgens de autoriteiten in Nederland niet vaak voor, we weten waarom, n.l. omdat het niet gediagnosticeerd wordt, omdat het over het hoofd wordt gezien. In Engeland en Amerika komt het 5-10x vaker voor! De organisatie van de landelijke studiedag over dementie zou ook dementie bij jonge mensen moeten agenderen. Maak het bekend!

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.