Avatar
12 March 2018 - Hester Nijhof plaatste:

Kinderpsychiater: “ADHD begeleiding kan in de huisartsenpraktijk”

“Kinderen met een lichte vorm van ADHD kunnen prima begeleid worden door de huisarts en diens praktijkondersteuner GGz. Een traject in de gespecialiseerde GGz is voor deze kinderen minder noodzakelijk. Behandeling in de huisartsenpraktijk is voor ouders en kinderen prettiger, past in het beleid van de gemeenten en het zorgt voor kortere wachtlijsten en een verlaging van de zorgkosten.”

Dat zegt kinderpsychiater Gigi van de Loo van Karakter, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland en Overijssel. Zij traint vanaf april 2018 huisartsen en praktijkondersteuners (POH) in het voorschrijven en controleren van medicatie bij kinderen met enkelvoudige ADHD.

Voelt u als huisarts of praktijkondersteuner nog niet bekwaam om kinderen met ADHD te begeleiden?  Kinderpsychiater Gigi van de Loo geeft een korte training die de drempel kan wegnemen.

Wilt u deelnemen? U kunt zich hier aanmelden: www.karakter.com/medicatieadhd

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.