Avatar
12 March 2018 - Clara Vollaard plaatste:

Oratie Arne Popma en symposium Jeugdhelden

Op donderdag 29 maart om 15.45 uur zal kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma zijn oratie ‘Terug naar de toekomst’ uitspreken. Met het uitspreken van deze rede accepteert hij officieel het ambt van hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de VU. U bent van harte welkom om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn. Klik hier voor de uitnodiging. Locatie: aula van de VU (hoofdgebouw), De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam.

In verband met de catering voor de receptie na afloop van de oratie verzoeken wij u om u aan te melden. Klik hier om u aan te melden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: oratiearnepopma@vumc.nl.

Symposium Jeugdhelden 
Voorafgaand aan de oratie, tussen 9.30 en 14.30 uur, wordt het symposium ‘Jeugdhelden’ georganiseerd. Bij dit symposium ligt de nadruk op discussie en inspiratie. Met onder andere wetenschappers, beleidsmakers, hulpverleners en jongeren wordt gezocht naar de ingrediënten en prioritering voor een bloeiende toekomst van de kinder- en jeugdpsychiatrie: wat weten we al, moeten we behouden en kunnen we gewoon vol overtuiging blijven dóen? En waar valt de grootste winst te behalen de komende jaren?

Onder leiding van de dagvoorzitter passeren drie deelonderwerpen de revue:

• de kinder- en jeugdpsychiatrie … en de jeugd van tegenwoordig

• de kinder- en jeugdpsychiatrie …binnen de jeugdhulp

• de kinder- en jeugdpsychiatrie …in het ziekenhuis

De volgende sprekers leveren een bijdrage aan het symposium: Levi van Dam (Spirit, Garage2020), Jiska Peper (Brain and Development Lab/Science2share), Ellie Meidema (Gemeente Amsterdam), Nino Hensen (ervaringsdeskundige), Erik Jongman (de Waag/Spirit), Paul Jochems (Pluryn), Chaim Huyser (de Bascule), Kim Oostrom (Emma kinderziekenhuis), Hans van Goudoever (hoogleraar Kindergeneeskunde VUmc/AMC), Frits Boer (emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie AMC), Theo Doreleijers (emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie VUmc).

Het prioriteitenlijstje dat het symposium oplevert zal nog diezelfde middag worden verwerkt in de oratie van Arne.

Het symposium én de oratie vinden plaats in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit op de Boelelaan 1105 te Amsterdam. De kosten voor het symposium bedragen € 35,-. Accreditatie wordt aangevraagd. Klik hier voor meer informatie over het symposium en aanmelden.

Arne Popma is verbonden aan de Bascule, het VUmc en de Rechten Faculteit in Leiden.
www.debascule.com

29 March 2018  -  29 March 2018
Oratie Arne Popma en symposium Jeugdhelden
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.