Avatar
13 March 2018 - Emergis Werving & Selectie plaatste:

Kom werken bij Emergis als GZ psycholoog forensische psychiatrie

Wil jij in een dynamische omgeving aan de slag als GZ-psycholoog? Lees dan verder!

Emergis is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Jaarlijks behandelen of begeleiden we ongeveer 10.000 mensen met uiteenlopende problemen. Dat gebeurt door zo’n 1400 medewerkers op vijftig locaties door heel Zeeland.

Je komt te werken binnen Forensische Zorg Zeeland, die deel uitmaakt van het zorgonderdeel sociaal domein en forensische zorg bij Emergis. Het team biedt vrijwillige en verplichte, hoogwaardige forensische poliklinische zorg met een samenhangend pakket van programma’s. Naast Verdiepingsdiagnostiek zijn er drie zorglijnen: agressie & vermogen, seksueel grensoverschrijdend gedrag en huiselijk geweld. Er wordt outreachend, individueel en in groepen gewerkt. Het aanbod wordt versterkt door de koppeling met programma’s op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg en (verslavings-)reclassering. Forensische Zorg Zeeland is partner in de netwerkorganisatie rondom de aanpak van huiselijk geweld, seksueel geweld en kindermishandeling in Zeeland.

Als GZ-Psycholoog forensische psychiatrie richt je je op cliënten vanaf 16 jaar, die in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen met justitie. Samen met de collega’s van maatschappelijk justitiële dienstverlening wordt ingezet op hulp en ondersteuning bij zaken als huiselijk geweld verslaving, wonen, werken, financiën, dagbesteding en sociale contacten. Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • Je voert individueel behandelgesprekken met cliënten met complexe problematiek en hebt daarin een eindverantwoordelijkheid als regiebehandelaar.
 • Je stelt behandelplannen op.
 • Naast de behandeltaken heb je een kleinere taak als eindeverantwoordelijke voor het psychologisch onderzoek dat door basispsychologen en/of psychologen in opleiding uitgevoerd wordt.

Voor deze functie als GZ-psycholoog geldt dat de aard van werken een groot appel doet op je persoonlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot de inschatting van de interne en externe (maatschappelijke) veiligheid. Deze functie vraagt daarnaast adequaat te kunnen handelen naar patiënten en systemen in geval van dreigend delict gevaar. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je bent BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog.
 • Je vindt het een uitdaging om met moeilijke cliënten te werken.
 • Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair team, maar je bent ook in staat de verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen behandeltrajecten.
 • Het is absoluut een pre als je bekend bent met het uitvoeren van risicotaxatie, delictanalyse en het opstellen van een terugvalpreventieplan.
 • Je hebt ervaring met diverse vormen van therapie, zoals EMDR, CGT en Schemafocused therapie.
 • Je bent open en transparant en je staat stevig in je schoenen.
 • Je werkt graag en makkelijk samen met de verschillende ketenpartners.
 • Daarnaast vinden we competenties als doorzettingsvermogen, overtuigingskracht, samenwerking en jouw veerkracht belangrijk. Je durft in het belang van veiligheid grenzen te stellen en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Kijk voor de volledige tekst op onze website: www.emergis.nl. Heb je interesse klik dan op de vacature, en klik daarna op ‘direct solliciteren’.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.