Avatar
16 April 2018 - Tessa Vroegop plaatste:

Vacature FFT Therapeut - Breda

In verband met groei zijn we voor het programma Functional Family Therapy (FFT) in de regio West Brabant met standplaats Breda op zoek naar een

FFT Therapeut

32 – 36 uur per week

FFT is een bewezen effectieve systeembehandeling die zich richt op gezinnen, waarvan een jongere ernstig problematisch gedrag vertoont. In sommige gevallen komt een jongere in aanraking met justitie of dreigt dit te gebeuren. Het kan gaan om jongeren die uitvallen op school (of dreigen uit te vallen) en verbale en fysieke agressie of andere zorgelijke ontwikkelingen laten zien. Hun gedrag is in veel gevallen te verklaren vanuit het gegeven dat het gezin is vastgelopen in disfunctionele patronen en gewoonten waardoor problemen niet opgelost worden. FFT richt zich op het verbeteren van het functioneren van het gezin en het gedrag van de jongere waardoor de kans op herhaling van het (zeer) problematische gedrag vermindert. Door middel van training, wekelijkse supervisie en monitoring worden FFT-behandelingen conform de goed beschreven methodiek uitgevoerd.

 

Wat ga je doen binnen deze functie?
Als FFT therapeut verricht je intakes en assessments en behandel je cliënten en hun gezinnen. Je stelt in samenspraak met de supervisor een behandelplan op, evalueert de behandeling en stelt deze bij volgens de FFT methode. Je onderhoudt contact met je cliënten en hun relaties en netwerk. Dit doe je door middel van wekelijkse gesprekken op kantoor maar ook bij de cliënt thuis. Je draagt zorg voor interne en externe rapportages en de registratie van gegevens. Je onderhoudt tevens contact met verwijzers en ketenpartners (o.a. Bureau Jeugdzorg, Wijkteams, Raad voor de Kinderbescherming) en draagt gegevens aan voor evaluatieonderzoek.

 

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je hebt een afgeronde relevante academische opleiding (b.v. psychologie/orthopedagogiek). Indien je een afgeronde HBO opleiding (bv. SPH/MW) en een relevante voortgezette opleiding hebt, verzoeken we je ook te reageren;
  • Je hebt ervaring in systeemgericht werken en in cognitief gedragstherapeutisch werken;
  • Bij voorkeur heb je ook ervaring met de forensische doelgroep (delinquente jongeren met gedragsproblemen);
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je bent bereid om outreachend te werken;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto en bent woonachtig in regio West Brabant.

 

Wat wij bieden en hoe je kunt reageren:
We bieden je een uitdagende en zelfstandige functie met intensieve scholing en supervisie in het FFT model. Hierbij krijg je wekelijkse taakgerichte teamsupervisie. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ; salariëring is in schaal 60, anciënniteit afhankelijk van je opleiding en werkervaring.

Vind je het leuk om bij een op ontwikkeling en innovatie gerichte organisatie te werken, dan ontvangen we graag je sollicitatie. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Sophie de Bruijn, Zorgmanager Jeugd via 088-7656832. Je sollicitatiebrief en uitgebreid CV (o.v.v. vacaturenummer 18.037) ontvangen we graag via sollicitatie@deviersprong.nl.

 

Werken bij de Viersprong, een heel goed idee!
De Viersprong is op het gebied van onderzoek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen kundig en innovatief. We zijn nieuwsgierig naar en betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied en we zetten ons actief in om onszelf en onze behandelprogramma’s te verbeteren en de kwaliteit van leven van patiënten met ernstige problemen in persoonlijkheid, gedrag en gezin naar een hoger niveau te brengen. De opgebouwde kennis en ervaring delen we met andere GGZ instellingen. Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.