Avatar
6 juni 2017 - Annet Heijerman plaatste:

Ilse Tamrouti nieuwe directeur Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Per 1 juli start Ilse Tamrouti als nieuwe directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Zij volgt de huidige directeur ad interim, André van Boekholt, op.

Ilse Tamrouti studeerde orthopedagogiek en promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna werkte zij als universitair docent, onderzoeker en leidinggevende in de zorg (Hoenderloo Groep) en het onderwijs (Radboud universiteit, Fontys Hogescholen). Haar kracht ligt in het maken van de verbinding tussen wetenschap, onderwijs en praktijk in zorg en welzijn.

Toepasbare kennis

“Wat ik zo mooi vind aan het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is dat alles draait om het toepasbaar maken van wetenschappelijke kennis. Er zijn maar weinig organisaties die zó gericht zijn op implementatie. Bij de term ‘kenniscentrum’ denk je eigenlijk aan het verzamelen van pure wetenschappelijke kennis, die in de onderzoekswereld vaak binnen een bepaald kringetje experts blijft circuleren. Maar die kennis heeft geen enkele waarde als er uiteindelijk voor een kind of gezin niets verbetert. Bij het Kenniscentrum maken mensen mooie stappen om die kennis bruikbaar te maken.”

Taal van gemeenten

Tamrouti werkt graag aan het vergroten van de kwaliteit van organisaties, professionals en de zorg die zij geven. In haar functie als directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie kijkt zij uit naar de samenwerkingen die het Kenniscentrum in de toekomst aan kan gaan. Daarnaast wil zij zich gaan inzetten om de organisatie van het Kenniscentrum nog meer solide te maken.

“Het Kenniscentrum heeft veel waarde voor zorgprofessionals die veelvuldig gebruikmaken van de website. De kracht van die wetenschappelijk onderbouwde kennis voor de dagelijkse praktijk moeten we vooral behouden. Waar ik nog toegevoegde waarde in zie, is het inzetten op een breder gebruik van de kennis voor bijvoorbeeld jeugdzorg en gemeenten. Het is belangrijk dat dit ook in de juiste taal gebeurt. Buiten de ggz denken mensen minder in stoornissen en meer in vragen als: ‘waar heeft dit gezin het meeste baat bij?’ Door kennis ook bruikbaar te maken voor sectoren buiten de ggz kan het Kenniscentrum een belangrijke rol spelen in het ontschotten.”

>> meer informatie

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.