Avatar
3 juli 2017 - Aysun Andersen plaatste:

Psychiater/programmaleider Wolfheze FPA Kompas 2017/055 (24/8 per week)

Ben jij die enthousiaste en energieke collega die op zoek is naar uitdaging en graag wil werken op een forensische afdeling? Houd je overzicht wanneer er complexe situaties ontstaan en heb je humor? Dan zijn wij op zoek naar jou en vragen we je om te solliciteren op deze vacature!

Waar ga je werken?
Pro Persona is deskundig in het behandelen van hulpvragen op het gebied van geestelijke gezondheid en forensische zorg. Wij behandelen cliënten van alle leeftijden. Dit doen we met ruim 3000 professionals zoveel mogelijk thuis, ambulant en in deeltijd. Als het niet anders kan, nemen we cliënten op in een van onze klinieken. De behandeling is altijd zo licht als mogelijk en zo zwaar als noodzakelijk.

Ons doel is om met een breed aanbod van behandelingen cliënten te helpen beter te worden of zich beter te voelen. Hierbij helpen we hen om zelf keuzes te maken die de kwaliteit van hun leven verbeteren. In de forensische zorg geldt de extra doelstelling een bijdrage te leveren aan een veilige(r) samenleving.

Pro Persona streeft naar het leveren van excellente zorg door:

 • evidence-based en methodisch te werken; 
 • behandeleffect en cliënttevredenheid continu te meten en hiervan te blijven leren.

De pijlers van onze organisatie zijn:

 • kwaliteit van hulpverleners, ondersteuners en management; 
 • een open en actiegerichte cultuur;
 • focus op de lange termijn en continue verbetering en vernieuwing.

Kortom: we zijn ambitieuzer dan ooit! Wil jij ook graag een actieve bijdrage leveren aan onze ambities? Aarzel dan niet en solliciteer!

De afdeling
FPA Kompas richt zich op patiënten die wegens één of meerdere delicten een forensische titel hebben gekregen vanuit een psychiatrische kwetsbaarheid die met die delicten samenhangt. Daarnaast hebben we een aantal patiënten die geen forensische titel hebben, maar voor wie de forensische setting bijdraagt aan een optimale behandeling. Dit betekent dat de behandeling twee hoofddoelen heeft: het verbeteren van de psychische toestand en het verminderen van het risico op recidief delicten. De overkoepelende behandelvisie daarbij is de integrale rehabilitatiebenadering. Op het gebied van verslavingsproblematiek wordt er gewerkt via de CRA (Community Reinforcement Approach). Hierbij wordt samen met de patiënt gezocht naar alternatieven voor gebruik die voor de patiënt meer belonend zijn dan het gebruik van middelen.

Wat ga je doen?
Gecombineerde functie Psychiater FPA Kompas (24 uur per week) en Programmaleider zorgprogramma forensische zorg (8 uur per week).
Als programmaleider ben je verantwoordelijk voor het functioneel aansturen en bewaken van de uitvoering van het zorgprogramma binnen FPA Kompas, in nauwe samenwerking met de verantwoordelijk zorgmanager. Je werkt onder inhoudelijke aansturing vanuit het Pro Persona brede hoofd zorgprogramma forensische zorg en je neemt deel aan de programmaraad. Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling en het verder implementeren van het zorgprogramma. Je adviseert omtrent kwaliteitsontwikkeling en betaalbaarheid van de zorgverlening.

Als psychiater ben je regiebehandelaar van de patiënten van FPA Kompas. Je voert psychiatrisch onderzoek en medicamenteuze behandelingen uit en geeft inhoudelijke aansturing aan een adequate behandeling, passend binnen de kaders van de zorgprogramma’s en multidisciplinaire richtlijnen, voor zowel forensische als niet forensische patiënten. Je werkt hiertoe nauw samen met ervaren mede (regie)behandelaren. Naast werkzaamheden binnen FPA Kompas, hoort ook de inzet als achterwacht in de dienst en waarneming van collega’s binnen MCZ bij de functie van psychiater.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding in het medisch specialisme psychiatrie;
 • je bent BIG-geregistreerd en ingeschreven in het Nederlands Specialistenregister in het gevraagde specialisme;
 • je beschikt over een AGB-code;
 • je hebt ervaring in en kennis van forensische of acute psychiatrie, je bent goed op de hoogte van vakmatige ontwikkelingen en je vertaalt deze naar de dagelijkse gang van zaken;
 • je hebt inzicht in het functioneren van een organisatie en bent goed in staat om over de grenzen van de eigen afdeling heen te kijken;
 • je bent flexibel en kunt conflict- en crisissituaties hanteren;
 • je werkt systematisch en ordelijk;
 • je hebt een duidelijke visie ten aanzien van de kwaliteit van forensische zorg en kunt deze verbinden aan organisatorische en bedrijfseconomische kaders;
 • je hebt een inspirerende/coachende stijl van aansturen, het vermogen tot overbruggen van tegenstellingen, je kunt onderhandelen en je bent in staat om duidelijk positie in te nemen in een team;

Opleidingsniveau: WO
Beroepsregistratie: AGB-code, BIG-registratie

Wij bieden
Wij bieden een dienstverband voor onbepaalde tijd per zo spoedig mogelijk.
FWG functiegroep AMS (€4808,00 - €8402,00)
Werkdagen in overleg.
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform geldende CAO-GGZ, mogelijkheden voor bijscholing en regelingen voor fiets, sportabonnement en pc-privé.
Zie ook deze link: https://www.werkenbijpropersona.nl/Werken%20bij/Fellowship%20psychiatrie/

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Sjoerd van Boggelen, Zorgmanager FPA Kompas, telefoonnummer: 026-4833241 of 06-52519693.
Of met Betty Brouns, psychiater en hoofd zorgprogramma forensische zorg (024-3527600)

Procedure
De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten.

Uiterste reactiedatum
1 oktober 2017

Solliciteren
Je solliciteert via onze eigen website: https://werkenbijpropersona.nl/Vacatures/#loaded

Data waarop de selectiegesprekken plaatsvinden
Datum wordt in overleg bepaald.

3 juli 2017  -   1 oktober 2017
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.