Avatar
5 juli 2017 - I. van Baalen plaatste:

Studiedag Meisjes in de Zorg en Hulpverlening

Bij zorg en hulpverlening is het van belang om sekseverschillen te (h)erkennen, zo blijkt uit een aantal recente berichten en onderzoeken. 
Meisjes verwerken emoties en ervaringen anders dan jongens en trekken minder vaak aandacht met hun gedrag. Daardoor kunnen we diagnoses als ADHD en ASS missen en blijft adequate hulp (te lang) uit. 
Een tweede aspect om rekening mee te houden is dat signaleringslijsten en protocollen van oudsher zijn gebaseerd op gedrag/gedragskenmerken van jongens; het is maar de vraag of behandelingen aansluiten bij de behoeften van meisjes en hen de beste kansen bieden voor de toekomst. 

Redenen voor SaHa Communicatie om deze interactieve en inspirerende studiedag over zorg en hulpverlening aan meisjes te organiseren! 

Thema’s
Tijdens de bijeenkomst gaan experts in op zelfbeschadigend gedrag door meisjes, seksespecifieke hulpverlening in residentiële jeugdzorg, het herkennen van ADHD en ASS en cultuursensitieve zorg voor meisjes.

Het programma vindt u hier: www.saha-communicatie.nl/meisjesprogr

Kosten: bij aanmelding voor 16 oktober: € 279,- p.p. ex btw. Daarna € 299,- p.p. ex btw. 

Accreditatie: aangevraagd bij het SKJ, Registerplein, Kwaliteitsregister V&V en NIP/NVO. 

14 december 2017  -  14 december 2017
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.