Avatar
17 juli 2017 - Olfert Koning plaatste:

Gezocht: projectbegeleider ‘Jeugd en onderwijs’

Gezocht: projectbegeleider ‘Jeugd en onderwijs’

Samen Sterk zonder Stigma werkt aan een samenleving waarin je psychische aandoeningen gewoon kunt bespreken. Zodat vooroordelen afnemen en meer begrip en acceptatie ontstaat. Samen met onze ambassadeurs brengen we dit continu onder de aandacht en reiken handvatten aan die leiden tot een andere houding en meer accepterend gedrag. Dat doen we binnen bedrijven, in ggz-instellingen, binnen het onderwijs en in de media.

Het project ‘Jeugd en onderwijs’ heeft als doel dat het al op jonge leeftijd gewoon zou moeten zijn om te praten over psychische aandoeningen. Samen Sterk wil dat psychische diversiteit voor kinderen vanzelfsprekend is. Op die manier wordt psychische problematiek ook op latere leeftijd geaccepteerd, of het nu op anderen betrekking heeft, of op mensen zelf. Het project richt zich jeugd (10-14 jaar) en het onderwijs en beoogt bij te dragen aan een cultuurverandering.

Wat ga je doen?

 • Je werkt binnen het project ‘Jeugd en Onderwijs’ en levert een actieve bijdrage aan het project ‘Ambassadeurs’;
 • Samen met de projectmanager onderhoudt je de contacten met onze partners in het onderwijs, volgt afspraken op, organiseert activiteiten en bijeenkomsten;
 • Je werkt mee aan het bedenken en ontwikkelen van inspirerende methodieken en trainingen die ingezet kunnen worden in het onderwijs;
 • Je schrijft content voor de website en andere communicatie-uitingen;
 • Je onderhoudt actief contacten met de groep (jeugdige) ambassadeurs (o.a. via social media), signaleert behoeften en speelt daarop in en initieert activiteiten.

Waar ben je goed in?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en je hebt aantoonbare meerdere jarenwerkervaring in het onderwijs;
 • Je hebt affiniteit met de belangrijkste doelgroep: 10-14-jarigen;
 • Je bent niet voor één gat te vangen: je kunt goed luisteren en creatieve oplossingen bedenken met oog op het resultaat;
 • Je bent organisatorisch sterk, coöperatief en een pro-actieve doener;
 • Je hebt visie op- en kennis van inspirerende methodes in het onderwijs die ingezet kunnen worden om het beoogde resultaat te bereiken;
 • Je beschikt over een relevant netwerk binnen het onderwijs dat je ook voor dit project kunt inzetten;
 • Je kunt goed functioneren in een actiegerichte organisatie;
 • Je bent in staat om op diverse niveaus effectief te handelen.

Wat biedt Samen Sterk zonder Stigma?

Samen Sterk zonder Stigma bestaat uit een team van 10 bevlogen mensen. Door de zelfstandige, informele sfeer is er veel ruimte om op je eigen manier invulling te geven aan je werkzaamheden. Het behalen van de projectresultaten staat voorop. Binnen het project werk je nauw samen projectmanager Jeugd en Onderwijs, de communicatieadviseur en ambassadeurs. Wij zoeken iemand voor 32 uur per week, in eerste instantie voor een jaar. Bij gelijke geschiktheid heeft iemand met eigen ervaring met een psychische aandoening de voorkeur. De stichting hanteert de CAO ggz. Het salaris bedraagt tussen € 2.818 – € 3.832 bruto per maand, op basis van 36 uur. De standplaats is Amersfoort maar je zult ook het land in gaan om met partners samen te werken.

Voor meer informatie over de functie kun je tot 25 juli mailen naar JaapJan Boer (projectmanager) (jj.boer@samensterkzonderstigma.nl) of op 20 juli in de ochtend bellen, via of 06-30309350. Je motivatie en cv stuur je naar Ilona Tijmensen, office manager, i.tijmensen@samensterkzonderstigma.nl. De sluitingsdatum is 13 augustus 2017. De eerste gesprekken vinden plaats op 21 augustus a.s., vervolggesprekken op 28 augustus a.s.

Samen Sterk zonder Stigma is een initiatief van Landelijk Platform GGz, Fonds Psychische Gezondheid, GGZ Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

17 juli 2017  -  13 augustus 2017
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.