Avatar
25 juli 2017 - Corrie van der Ende plaatste:

Stoptober 2017

Gratis materiaal te bestellen Stoptober 2017
Op 8 september 2017 start voor de vierde keer de campagne Stoptober ‘28 dagen niet roken!’ Doel is om rokers aan te moedigen om 28 dagen niet te roken. Wilt u als zorgprofessional dit jaar ook een bijdrage leveren? De Stoptober Toolkit 2017 met posters en flyers is van nu gratis beschikbaar.

Waarom meedoen aan Stoptober?

  • Stoptober heeft een positieve, motiverende insteek. Rokers motiveren en steunen elkaar.

  • Uit vorige jaren weten we dat Stoptober ook de laagopgeleide doelgroep aanspreekt: juist hier is het percentage rokers het hoogst.

Stoptober is laagdrempelig: de uitdaging van 28 dagen niet roken is veel beter te overzien dan helemaal stoppen. Natuurlijk worden deelnemers wel gestimuleerd om vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen de kans dat het lukt om vol te houden al vijf keer zo groot is geworden.

Wat kunt u doen als zorgprofessional?

U kunt deelnemen aan Stoptober door posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer. Tijdens consulten kunt u Stoptober onder de aandacht brengen bij uw rokende cliënten en een flyer meegeven. Vanaf 8 september kunnen alle materialen worden ingezet.

Materialen bestellen
De posters en flyers zijn dit jaar gratis te verkrijgen via de webshop van het Trimbos-instituut.

Organisatie
Stoptober wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR en het Ministerie van VWS.

Vragen?

Neem contact op met Chantal van den Thillart via: 030-2959430 of cthillart@trimbos.nl

Stoptober 2017
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.