Avatar
7 augustus 2017 - Herry Vos plaatste:

Symposium "De Grens"

Symposium De Grens 

Grand Hotel Wientjes Zwolle 24 november 2017

"De grens tussen dader- en slachtofferschap bij georganiseerd misbruik en slachtoffers van mensenhandel"

In de ochtend lezingen door Christel Kraaij van traumacentrum Altrecht: de drama-driehoek als hulpmiddel bij het omgaan met vroegkinderlijk trauma; en Swanny Kremer van forensisch psychiatrisch centrum de Mesdag: de grens bij (on)toerekeningsvatbaarheid, slachtoffer- en daderschap binnen de forensische psychiatrie.

Daarnaast zijn we trots dat deelnemers aan het symposium de première kunnen meemaken van de documentaire Ritueel misbruik in Nederland van Colet van der Ven, Sander Houwen en Christel Kraaij, gemaakt in opdracht van het Alternatief Beraad. 

In de middag heeft u twee keuzes uit een zevental workshops:

Non-punishment beleid bij daderschap onder slachtoffers, de kracht van de combinatie; beeldende therapie en psychotherapie, ook bij de gevolgen van georganiseerd misbruik, moreel beraad in de forensische psychiatrie, dissociatieve verschijnselen herkennen bij kinderen, de verwevenheid van slachtofferschap en daderschap bij vrouwen en mannen opgenomen in de forensische psychiatrie, getuigenis en open gesprek met overlevende georganiseerd geweld, ritueel misbruik, een gespiegeld geloof of zware criminaliteit, macht, mensenhandel en georganiseerde kinderprostitutie?

 

Verdere informatie en aanmelden:  www.alternatiefberaad.nl 

7 augustus 2017  -  24 november 2017
Symposium "De Grens"
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.