Avatar
24 augustus 2017 - Margreet Vroomen-Hübner plaatste:

Uitnodiging debat Aedes over maatwerk wonen en zorg

Hoe moeten woningcorporaties, gemeenten en zorgorganisaties de komende jaren samenwerken op het terrein van wonen, welzijn en zorg? Hoe ver gaat de zorgtaak van corporaties eigenlijk? Die vragen komen aan de orde tijdens een debat georganiseerd door Aedes, brancheorganisatie van woningcorporaties.

Tijdens het debat komen onderzoekers en deskundigen uit de praktijk van woningcorporaties, gemeenten en de zorg aan het woord. Zij spreken over een aantal thema’s uit de Woonagenda van Aedes. Het debat is bedoeld voor bestuurders van woningcorporaties, gemeenten en organisaties uit de GGZ, maatschappelijke opvang, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, VluchtelingenWerk en maatschappelijk werk.

Maatwerk
Woningcorporaties geven de komende jaren extra aandacht aan het leveren van maatwerk voor huishoudens die dat nodig hebben. Ze zorgen voor passende huisvesting voor verschillende doelgroepen zoals mensen uit de ggz, eventueel in combinatie met extra ondersteuning of zorg. Maar hoe bereiken we dit? Aansluitend op de Woonagenda van Aedes, hebben GGZ Nederland, RIBW Alliantie en Federatie Opvang samen met VGN en Aedes het actieprogramma ‘Weer Thuis!’ ontwikkeld. In dit programma worden oplossingen gevonden om de uitstroom uit opvang, beschermd wonen en ggz, ook die komen aan bod tijdens het debat.

Meer informatie
Het debat vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2017 van 15:15 tot 17:30 uur (inloop vanaf 14:45 uur) bij Aedes vereniging van woningcorporaties in Den Haag. Meer informatie via de agenda van Aedes of bij Marijke van den Ham (m.vandenham@aedes.nl). Rechtstreeks aanmelden kan via deze link. Het aantal plaatsen is beperkt.

https://www.aedes.nl/artikelen/klant-en-wonen/bijzondere-doelgroepen/aedes-debat-woonagenda-maatwerk-wonen.html

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.