Avatar
11 september 2017 - Linda van Beek plaatste:

Schrijf je nu nog in voor het congres: 'Kwetsbaarheid en herstel: hoe zit het nu echt?'

Iedereen die als behandelaar in de zorg of als betrokkene zelf met de voeten in de klei staat kent de mensen die niet zelfredzaam zijn en voor wie herstel altijd dat punt aan de horizon blijft. Zij zijn buitengewoon kwetsbaar en zullen dat waarschijnlijk ook heel lang zullen blijven. We herkennen dit goed bij mensen met autisme, voor wie niets vanzelfsprekend is.

Dit is het uitdagende thema van het congres ‘Zelfmanagement bij autisme; Kwetsbaarheid en herstel: hoe zit het nu echt?’ dat op vrijdag 29 september wordt georganiseerd door het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen van Dimence. Hoe verhouden wij ons tot mensen die niet (kunnen) voldoen aan het gezondheidsideaal? Wat zeggen we hen? Hoe helpen we hen? De lezingen gaan niet alleen over mensen met autisme en hebben betrekking op een veel bredere doelgroep, maar regelmatig zoomen we in op autisme voor een verdieping.

Het programma is sprankelend en afwisselend met theater, wetenschappelijke lezingen, een update van de actuele ontwikkelingen over personen met verward gedrag, muziek, bijdragen van patiënten zelf en aansprekende workshops. Zo gaat professor Andries Baart vanuit zijn presentietheorie en -benadering in op kwetsbaarheid en vertelt Angela Uytdewilligen vanuit het Schakelteam over de weerbarstige chroniciteit bij mensen met verward gedrag. In de workshops: hoe reageert je lichaam als je kwetsbaar bent, hoe diagnosticeren we stoornissen op gen, breinnetwerk en neurocognitief niveau, wat betekent emotionele ontwikkeling en hoe betrek je naasten in zelfmanagement bij autisme. Ervaren en beleven! Theaterwerkgroep Kazou, waarin jongeren met ASS de acteurs zijn, laat je gedurende het programma ervaren en beleven wat kwetsbaarheid is.

Ben jij erbij? Meer informatie en inschrijven congres.dimence.nl

29 september 2017  -  29 september 2017
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.