Avatar
11 september 2017 - Emergis Werving & Selectie plaatste:

Kom werken bij Emergis als casemanager MJD

Casemanager maatschappelijke en justitiële dienstverlening (24 – 32 uur)

 

Jouw werkplek
Op het grensvlak van geestelijke gezondheid en veiligheid bevindt zich het werkterrein van de forensische zorg van Emergis. Hier vindt behandeling en/of begeleiding plaats van mensen met psychiatrische problematiek die door omstandigheden in aanraking zijn gekomen met justitie.

Maatschappelijk justitiële dienstverlening (MJD) is een afdeling binnen de forensische zorg Zeeland die zich richt op het stabiliseren van het leven van een cliënt op praktisch en psychosociaal gebied. MJD heeft als uiteindelijk doel het vergroten van de (maatschappelijke) veiligheid en het terugdringen van overlast.

De uitvalsbasis is de forensische zorg die gehuisvest is in Middelburg. Je werkgebied is verspreid over heel Zeeland. Je werkt ambulant en outreachtend en bezoekt mensen thuis of treft ze op diverse locaties van Emergis van Terneuzen tot Zierikzee. 

Het MJD team is een klein maar betrokken team, dat nauw in verbinding staat met het behandel team van de forensische zorg Zeeland. Je werkt veelal zelfstandig maar in hoog risico zaken vind er duo begeleiding plaats.

Jouw werkzaamheden
Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • Als casemanager bij MJD ben je verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van een stabilisatietraject bij mensen met multicomplexe problematiek. Denk hierbij o.a. aan mensen die in detentie hebben gezeten, mensen die hun huis uit gezet zijn of dreigen te worden, mensen met psychiatrische problemen en of verslaving, mensen met een licht verstandelijke beperking en of gedragsproblematiek, mensen met financiële problemen, problemen met sociale contacten, criminaliteit en overlast mensen zonder ziekte- en of probleembesef en/of een gebrekkige dan wel onduidelijke motivatie/hulpvraag begeleiding.
 • Tijdens dit stabilisatietraject werk je met de cliënt aan thema’s als huisvesting, inkomen, schulden, en relatieopbouw in geval van zorgmijding. Dit met als doel de zelfredzaamheid van de cliënt te optimaliseren en hem of haar indien nodig toe te leiden naar reguliere zorg en/of behandeling.
 • Je werkt hierbij o.a. veel samen met de polikliniek van de Forensische zorg, de reclassering en de gebiedsteams. 
 • Daarnaast kun je ingezet worden in een woonvoorziening voor extreme overlast veroorzakers. Deze trajecten zullen veelal langdurig, laagdrempelig en intensief zijn.

 

Jouw profiel
Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 • Je beschikt over een diploma Social Work MWD of SJD of andere relevante HBO opleiding en bent in het bezit van eigen vervoer en een rijbewijs. Het hebben van de aantekening als GGZ-agoog is een pré.
 • Je beschikt over een breed (sociaal) netwerk binnen Zeeland en je bent communicatief vaardig. Bij voorkeur heb je ervaring met de sociale wet- en regelgeving.
 • Je bent in staat om de verbindende schakel te zijn tussen een multi complexe /gemarginaliseerde doelgroep en diverse organisaties.
 • De complexe doelgroep en de mate van crisis gerelateerd werken vereisen een medewerker die zich kenmerkt als een stevige persoonlijkheid, affiniteit heeft met de doelgroep, ondernemend is en oplossingsgericht kan werken. Je bent in staat om te gaan met een hoge werkdruk en bent flexibel. 
 • Als casemanager ben je in staat situaties snel te analyseren en weet je hoe je een netwerk om een cliënt heen kunt bouwen.
 • Je houdt van een uitdaging, weet van aanpakken en ziet dit werk als een kans om het onmogelijke mogelijk te maken. Tijdens het werken met de cliënten ga je uit van hun kwaliteiten en mogelijkheden.
 • Ervaring met de forensische doelgroep is een pre.

 

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG)

 

Jouw voordeel
Als je werkt als casemanager bij Emergis maak je deel uit van een organisatie die streeft naar bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een functie in schaal 50. Het salaris begint met € 2.058,- en eindigt op € 3.412,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de cao ggz. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering.

 

Ga jij de uitdaging aan als casemanager?
Neem voor meer informatie contact op met Krista Rijnhart, telefoon 0610259148. Heb je interesse? Kijk voor de volledige vacaturetekst op www.emergis.nl Klik dan op ‘direct solliciteren’. Reacties ontvangen wij graag voor 25 september 2017 onder vermelding van vacaturenummer 2017.129.

 

Boventallige medewerkers en re-integratiekandidaten binnen Emergis hebben voorrang op alle vacatures.

 

Emergis’ visie op zorg

Zorgen is een onderdeel van het menselijk bestaan. Zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander: kind, ouder, partner, broer, buurvrouw, vriend, bewoner of patiënt. Als mantelzorger, vrijwilliger en onbetaald; of als professional, formeel en betaald. Om welke relatie het ook gaat, zorgen kenmerkt zich door de betrokkenheid van mensen bij elkaar en de overtuiging dat iedereen recht heeft op een waardig en zinvol leven. Emergis spant zich in om een bijdrage te leveren aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Door middel van professionele zorg. Niet minder maar ook niet meer dan nodig is, want ook aan zorg zitten grenzen. Lees onze zorgvisie: Samen sterk, sterker samen.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.