Avatar
13 september 2017 - Marion van der Velden plaatste:

Gz psychologen gezocht voor de kinder- en jeugd psychiatrie!

Functieomschrijving

Vanwege de vele veranderingen die plaatsvinden in de jeugd GGZ en de versterking van jeugd GGZ in de wijkteams, zijn wij op zoek naar een aantal flexibele, optimistische Gz psychologen.

Kinder- en jeugdpsychiatrie maakt een onmisbaar onderdeel uit van de jeugdhulp en is elke dag uitdagend. Binnen Lucertis is in de regio Rijnmond uitbreiding ontstaan, waardoor we op zoek zijn naar meerdere Gz psychologen om ons te versterken in de jeugd-wijkteams. De wijkteams zijn opgebouwd uit disciplines die afkomstig zijn uit de diverse sociale domeinen.

Vanuit Lucertis werken er basispsychologen/orthopedagogen, SPV-ers en Gz psychologen in de wijkteams. Als Gz psycholoog draag je zorg voor de ondersteuning van onze medewerkers in de wijkteams, verricht je aanvullende onderzoeken en ben je betrokken bij de aanmelding van cliënten die zich tot het wijkteam hebben gewend. Je maakt onderdeel uit van een organisatie die in staat is om complexe problematiek in goede banen te leiden en/of te behandelen. Je staat in nauw contact met onze Specialistische GGZ (SGGZ).
Het betreft een uitdagende, gevarieerde functie binnen een veranderende organisatie. We bieden ruimte om te vernieuwen en jezelf te ontwikkelen. Zo zijn er bijvoorbeeld opleidingsplekken voor klinisch psycholoog en psychotherapeut.

De functie van Gz Psycholoog bestaat uit de volgende werkzaamheden:

Voor een groot deel van het dienstverband ben je werkzaam in jeugd-wijkteams. Een aantal uur ben je de linking-pin tussen de SGGZ van Lucertis en de jeugd-wijkteams.
Als Gz psycholoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie ga je volgende uitdagingen aan:

 • In het jeugd-wijkteam geef je de uitvoering van Jeugd GGZ vorm
 • Je geeft samen met het team invulling aan je rol als werkbegeleider/ hoofdbehandelaar
 • Je geeft werkbegeleiding/supervisie aan onze basispsychologen/ orthopedagogen en opleidelingen
 • Je draagt zorg voor intake, psychodiagnostiek, indicatiestelling en (psycho)therapeutische behandeling, waarbij het behandelplan wordt vastgesteld
 • Je hebt een actieve inbreng in de diagnostiek en behandelbesprekingen, waarbij je het verdere behandelbeleid in multidisciplinair teamverband mede bepaalt
 • Je betrekt het systeem (o.a. ouders, partners) bij de behandeling
 • Je draagt vanuit jouw expertise bij aan de verdere ontwikkeling van (nieuw) specialistisch behandelaanbod
 • Je biedt behandeling en ondersteuning bij het herstelproces van de cliënt
 • Je bouwt aan een netwerk en onderhoudt deze netwerkcontacten

Functie-eisen

In verband met de transitie van de jeugdzorg bevinden wij ons in een sterk in beweging zijnde omgeving. Wij vragen daarom van onze medewerkers een grote flexibiliteit. Daarnaast ben je collegiaal, daadkrachtig en oplossingsgericht. Je  beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt ervaring in het opbouwen en onderhouden van contacten met andere zorgaanbieders. Het is voor ons belangrijk dat je de kernwaarden van Lucertis onderschrijft: deskundig, respectvol en optimistisch.

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot Gz psycholoog met een BIG-registratie
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie in het zelfstandig uitvoeren van complexe diagnostiek en behandeling bij jongeren
 • Je bent bij voorkeur gecertificeerd voor  behandelingen zoals EMDR, CGT en hebt ervaring in het geven van één of meerdere therapievormen (CGT, schematherapie, DGT, EMDR)
 • Je hebt ervaring met het verrichten van psychologisch onderzoek bij jongeren zoals intelligentie-, persoonlijkheids- en sociaal/emotioneel onderzoek
 • Je beschikt over inlevingsvermogen, tact, een goed inschattingsvermogen en natuurlijk inzicht in achterliggende motieven
 • Je hebt een proactieve, flexibele en initiërende werkhouding
 • Je bent een teamspeler, hebt gevoel voor humor en bent optimistisch
 • Je kunt systematisch en ordelijk werken met betrekking tot de algehele dossiervoering

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. 

Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Om die reden dien je tijdens de sollicitatie naast CV en motivatiebrief tevens vereist(e) diploma(’s) te uploaden.
 

Arbeidsvoorwaarden

Parnassia Groep wil de beste zorg geven aan patiënten. Dit begint bij onze medewerkers door het bieden van een professionele werkomgeving, gevarieerd werk, goede doorgroeimogelijkheden en interessante opleidingen via de Parnassia Academie. Parnassia Groep wil als vernieuwende ggz-instelling voorop lopen, zeker als het gaat om kwaliteit; zo investeren wij in E-Health en wetenschappelijk onderzoek. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-ggz.

Het betreft een functie voor 24-36 uur per week en wij bieden je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal € 3760 en maximaal € 5046 (FWG 65) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 

Bedrijfsinformatie

Parnassia Groep is de meest veelzijdige werkgever in de geestelijke gezondheidszorg. Wat je doet, doet ertoe. Draag bij aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en innovaties. Zo dagen we onszelf steeds uit de beste zorg te leveren. Uitgebreide (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden, refereerbijeenkomsten, (online) cursussen en een eigen Parnassia Academie staan garant voor een goed opleidingsklimaat. We behoren dan ook tot de top 25 beste werkgevers van Nederland volgens – Indeed Best Places to Work 2017- Werken bij Parnassia Groep

Parnassia Groep verwelkomt iedereen, mensen die vallen onder de Participatiewet (afstand tot de arbeidsmarkt) of met ervaring als patiënt nodigen we van harte uit om te solliciteren.

Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie biedt een gevarieerd generalistisch en specialistisch behandelaanbod voor kinderen, jongeren en hun omgeving. Lucertis heeft ambulante teams, expertisecentra en een klinische voorziening. De ambulante teams behandelen kinderen en jongeren met psychiatrische, ontwikkelings-, emotionele en/of gedragsproblemen. Lucertis heeft expertisecentra voor 0 tot 6 jarigen. De Functional Assertive Community Treatment Jeugdteams bieden op outreachende wijze hulp aan jongeren met psychiatrische problemen die niet bij de reguliere hulpverlening terecht komen. De Fjord is het Centrum voor Orthopsychiatrie en Forensische Jeugdpsychiatrie met een klinisch, deeltijd en poliklinisch aanbod. Kinderen en volwassenen met (een vermoeden van) autisme kunnen terecht bij Sarr Expertisecentrum Autisme. Het IWAL richt zich op het verlenen van zorg op het gebied van leerproblemen. Lucertis heeft locaties in Noord-Holland en Zuid-Holland en behandelt jaarlijks ruim 10.000 cliënten. Bij het zorgbedrijf werken circa 450 medewerkers. Emergis is samenwerkingspartnervan Lucertis.
 

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.