Avatar
17 November 2017 - Niels Schepers plaatste:

Campagne ‘De meest leefbare ggz-omgeving’

Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Hoe ziet een healing environment in de ggz eruit? Hoe kunnen behandeling en rehabilitatie vaker ambulant plaatsvinden? En welke gevolgen heeft dat voor ggz-gebouwen?

De sociale en fysieke omgeving heeft invloed op het welzijn van mensen, daar is steeds meer bewijs voor. Aandacht voor de omgeving waarin mensen zorg krijgen is dus enorm belangrijk, zowel intra maar vooral ook extramuraal. De campagne ‘de meest leefbare ggz-omgeving’ wil ggz-instellingen helpen met het beantwoorden van deze vragen en hun ambities op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid naar een hoger niveau tillen.

De campagne bestaat uit drie delen: een verkiezing van de beste ambities op het gebied van leefbaarheid in de ggz, een ‘community of practice’ waarin deelnemers de diepte ingaan met de thema’s leefbaarheid en duurzaamheid en een afsluitende conferentie.

Verkiezing

De beste plannen voor een gezonde, sociale en duurzame ggz-omgeving

Stichting de nieuwe draai, GGZ Nederland, Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, RIBW Alliantie en LOC Zeggenschap in zorg dagen ggz-instellingen uit om hun gebouwen leefbaarder en duurzamer te maken. Werk jij op een facilitaire- of huisvestingsafdeling van een ggz-instelling en ben je ervan overtuigd dat jullie gebouwen cliënten beter kunnen ondersteunen bij hun therapiedoelen of herstelproces? Wij dagen jou uit om de sector in beweging te brengen en te inspireren met jullie ideeën voor een leefomgeving waarin cliënten het beste gedijen. Wat kan jouw organisatie verbeteren op het gebied van healing-environment, sociale inclusie en het circulaire gedachtegoed? Een expertpanel met daarin onder anderen een omgevingspsycholoog en afgevaardigden van een cliëntenorganisatie en GGZ Nederland, kiest de beste ambitie en maakt deze bekend op de afsluitende ggz-conferentie op 5 april 2018. De winnaar krijgt landelijke aandacht en mag zich ‘meest ambitieuze ggz-leefomgeving’ noemen.

Doe mee! Ambities kunnen tot 1 februari 2018 worden ingestuurd. Meer informatie en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.denieuwedraai.nl/ggz.>

Community of practice

Verdiepingsprogramma van stichting de nieuwe draai

Ben je directeur of manager met de portefeuille vastgoed of facilitair en wil je voor jouw ggz-instelling nog actiever en vooruitstrevender aan de slag met de thema’s leefbaarheid en duurzaamheid? Dan is het verdiepingsprogramma ‘community of practice’ van stichting de nieuwe draai echt iets voor jou.

De community of practice is een netwerk van directeuren en managers vastgoed die samen inspiratie opdoen, hun ideeën verscherpen, van elkaar leren en tot actie komen. Twee thema’s zijn daarbij leidend: de beste leefomgeving voor de cliënt en een duurzame toekomst voor bestaand vastgoed. Gedurende vijf maanden word je begeleid in het verscherpen van je ambities met diverse workshops, werkbezoeken aan deelnemende ggz-instellingen en aandacht op de slotconferentie op 5 april 2018. Het eindresultaat is een purple paper met relevante trends, inspirerende voorbeelden en een actieplan op maat.

Deelname aan de community of practice kost 3.500 euro per organisatie, inclusief diner. Aanmelden kan tot 26 januari 2018. Meer informatie en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.denieuwedraai.nl/ggz.>

Vragen?

Kijk op www.denieuwedraai.nl/ggz of mail naar sjors@denieuwedraai.nl.

Campagne ‘De meest leefbare ggz-omgeving’
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.