Avatar
5 december 2017 - Ilona Bos plaatste:

NET training op 6 april 2018 - Inschrijving start nu!

Narratieve Exposure Therapie (NET) is een kortdurende, evidence-based behandelvorm, specifiek ontworpen voor de behandeling van de (complexe) posttraumatische stress stoornis (PTSS) ten gevolge van meervoudige traumatiserende gebeurtenissen (bijvoorbeeld bij vluchtelingen, militairen of getroffenen van vroegkinderlijk seksueel misbruik).

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor BIG-geregistreerde hulpverleners, zoals GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, artsen en psychiaters, verpleegkundig specialisten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en artsen in opleiding tot specialist (Aios).

Deelnemers dienen ervaring te hebben met traumabehandeling; waarbij vooral basale kennis van en ervaring met exposure technieken / cognitieve gedragstherapie gewenst is. Zij dienen actuele casuïstiek in te kunnen brengen.

Programma  
In de eerste twee dagen van de training wordt de theorie behandeld, maar daarnaast zal ook direct in kleine groepen worden geoefend.

De laatste twee dagen komen zowel verdiepende theorie als veel oefenen en het bespreken van casuïstiek aan de orde.

De vier dagen worden afgesloten met een toets die voldoende moet worden gemaakt om door te kunnen gaan met de supervisie.

NB Om basistherapeut NET te worden moet men naast het succesvol afronden van de 4 daagse opleiding gedurende 50 uur cliënten met NET behandelen onder supervisie van erkende NET supervisoren. Zie voor meer informatie over dit opleidingstraject de website van Arq Academy.

Voor meer informatie en inschrijven:  NET training-6 april 2018

 

6 april 2018  -   6 december 2018
NET training op 6 april 2018 - Inschrijving start nu!
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.