Avatar
7 december 2017 - Aysun Andersen plaatste:

Maatschappelijk werker Kairos ForFACT Arnhem Nijmegen 2017/631 (28 -36 uur per week)

Waar ga je werken?

De Pompestichting is een particuliere stichting voor forensische psychiatrie. Kairos, onderdeel van de Pompestichting, biedt poliklinische forensische behandeling.

De Pompestichting biedt hoog gespecialiseerde zorg aan mensen met psychiatrische problemen die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. De Pompestichting, onderdeel van Pro Persona, beschikt onder meer over behandel- en poliklinieken, een eigen onderzoeksafdeling, een expertise centrum en locaties die specifiek zijn ingericht op langdurige forensisch psychiatrische zorg. Centraal in de bedrijfsvoering staan een goede kwaliteit van management en medewerkers, een open en actiegerichte cultuur, lange termijngerichtheid en continue verbetering en vernieuwing.

De inspanningen van de Pompestichting zijn gericht op het veiliger maken van de samenleving en op het zo optimaal mogelijk terug laten keren van een cliënt in de maatschappij. Continue inschatting van de risico's op herhaling, oftewel delict preventie, vormt in het gehele (behandel)proces een essentieel onderdeel.

De Pompestichting heeft een belangrijke opdracht in het vinden van de balans tussen veiligheid voor de maatschappij en een nieuwe kans voor de cliënt. Wil jij daar een actieve bijdrage aan leveren, aarzel dan niet en solliciteer!

De afdeling

Kairos is een reguliere GGZ-instelling. Zij biedt poliklinische forensische psychiatrische behandeling, waarbij het voorkómen van (nieuwe) delicten de belangrijkste doelstelling is. Kairos kent de regio Arnhem en regio Nijmegen met een vestiging in Den Bosch. Daarnaast zijn binnen Kairos drie forensische FACT teams actief. 

De werkomgeving kenmerkt zich door hectische momenten waarbij een flexibele houding en de vaardigheid om snel te kunnen schakelen noodzakelijk is. Het ene moment werk je vanuit de polikliniek waar geprotocolleerde behandeling wordt gegeven, het andere moment sta je in de wijk voor de deur van een patiënt en maak je ter plekke de inschatting wat er moet gebeuren.

Wat ga je doen?

Realiseren van behandeling en begeleiding met betrekking tot sociale en maatschappelijke zaken gericht op herstel van evenwicht van de patiënt. (Im)materiele dienstverlening ten behoeve van patiënten. Dit gebeurt zowel poliklinisch als bij de patiënt thuis.

Het analyseren en ontwikkelen van netwerken van patiënten.

Om de behandeling van patiënten te vernieuwen en te verbeteren, neem je deel aan teamvergaderingen en behandelplanbesprekingen.

Wat vragen wij van jou?

  • Je beschikt over vakkennis op het gebied van maatschappelijk werk (HBO);
  • je bent in staat zelfstandig de aanpak en werkwijze te bepalen, binnen de kaders van het vastgestelde behandelplan, de in de instelling geldende richtlijnen, procedures, alsmede wet- en regelgeving;
  • je kunt tegenstellingen overbruggen, beschikt over overtuigingskracht en bent vaardig in onderhandelen;
  • je bent in staat zelfstandig en snel beslissingen te nemen maar raadpleegt je collega’s ook op tijd als dit nodig is;
  • je vindt het leuk om onderweg te zijn naar patiënten toe en om netwerken op te bouwen;
  • je hebt affiniteit met de complexiteit van psychiatrie, verslavingszorg en de forensische aspecten;
  • je bent in staat om inschattingen te maken met betrekking tot je eigen veiligheid en houdt hier regie op.

Aantal jaren werkervaring:
0 - 3 jaar

Opleidingsniveau:
HBO

Wij bieden

Wij bieden een dienstverband voor onbepaalde tijd met ingang van 1 januari 2018.

FWG functiegroep 55 (€2309,00 – €3735,00)

Werkdagen in overleg.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform geldende CAO GGZ, mogelijkheden voor bijscholing en regelingen voor fiets, sportabonnement en pc-privé.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Marie-José Smits, teamleider ForFACT Arnhem/Nijmegen (06) 29 00 39 58.

Procedure

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten.

Solliciteren

Je solliciteert via onze website:

https://www.werkenbijpropersona.nl/Vacatures/#loaded

Uiterste reactiedatum:

21 december 2017

Data waarop de selectiegesprekken plaatsvinden

Nog te bepalen.

 

7 december 2017  -  22 december 2017
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.