Avatar
8 December 2017 - Emergis Werving & Selectie plaatste:

psychiater verslavingszorg

(75% dubbeldiagnose en 25% verslavingszorg)

 

Hou je van uitdagingen, complexe problematiek, innovaties en kun je flexibel werken en denken? Dan is een baan bij het cluster Verslavingszorg de baan voor jou!

 

Geestelijke gezondheidsproblemen kunnen ieder van ons treffen. Het is de ambitie van Emergis deze zo veel mogelijk te voorkomen, waar mogelijk mensen te genezen en waar nodig hen te ondersteunen.

 

Jouw werkplek

Verslavingszorg is een specialisme dat vele complexe vraagstukken met zich mee brengt op individueel niveau, maar zeker ook op maatschappelijk gebied. De complexiteit enerzijds en de omvang van verslavingsproblematiek in de samenleving anderzijds vergen een slagvaardige en flexibele inzet. Samenwerking is daarbij het belangrijkste vereiste om zowel op cliëntniveau als op het niveau van de samenleving een effectieve bijdrage te kunnen leveren aan oplossingen.

We bieden zorg op de meest passende manier, zorg op maat waarbij oog is voor de persoon, de krachten en kwetsbaarheden, de omgeving en de wensen van de cliënt. Binnen verslavingszorg werken we multidisciplinair en met ervaringsdeskundigen.

Een opname in de klinieken zien wij als een tijdelijke onderbreking van de ambulante behandeling.

Kliniek dubbel diagnose

De kliniek dubbel diagnose is een klinische afdeling is er voor cliënten vanaf 18 jaar met psychiatrische problematiek in combinatie met een verslaving. De kliniek bestaat uit 2 gesloten afdelingen en 1 open afdeling. De opnames komen veelal voort vanuit BOPZ maatregelen. We werken aan een vertrouwensrelatie die gericht is op wederzijds respect, begrip en openheid. Voor het werken met de doelen is de rehabilitatiemethodiek in samenhang met integrated dual disorder treatment (IDDT) leidend. De nadruk ligt op veiligheid, structuur, crisisbestrijding, observatie en diagnostiek. We werken vanuit een actief week programma.

 

Kliniek verslavingszorg

De kliniek verslavingszorg is er voor cliënten vanaf 18 jaar met een verslavingsproblematiek. De kliniek bestaat uit 2 afdelingen waarbij met name vrijwillige opnames plaatsvinden vanuit motivatie met betrekking tot de ingezette behandeling. Het betreft de multidisciplinaire behandeling en begeleiding van mensen die door alcohol, drugs, gokken, medicijnen of hieraan verwante risicovolle levensstijlen in de problemen zijn geraakt. Opnames zijn vooral kortdurend waarbij de klinische detox een grote rol speelt. De nadruk ligt op veiligheid, structuur, crisisbestrijding, observatie en diagnostiek. We werken vanuit een actief weekprogramma.

 

Jouw werkzaamheden

 • Als regiebehandelaar van cliënten met een BOPZ maatregel stel je de diagnose en maak je een behandelplan op, en je ziet toe op de uitwerking daarvan daarnaast stem je de behandeling af met de andere regiebehandelaren binnen en buiten de klinieken.
 • Je stelt jezelf centraal op in de behandeling van de cliënt en communiceert richting het steunsysteem van de cliënt
 • Je verzorgt consultatie en BOPZ taken voor cliënten van specialistische verslavingszorg
 • Je geeft je mede invulling aan de verdere professionalisering van de verslavingszorg
 • Je levert samen met de verpleegkundig specialist een bijdrage aan het behandelklimaat en beleid op de afdelingen.

 

Jouw profiel

 • Je bent gericht op samenwerking en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt omgaan met weerstanden en beschikt  in grote mate de technieken van motiverende gespreksvoering.
 • Je ben benaderbaar in contact met cliënten en zoekt naar mogelijkheden in behandeling ook met betrekking tot de complexiteit van de doelgroepen.
 • Je werkt nauwkeurig, hebt ruime mate van ervaring met de BOPZ wet -en regelgeving.
 • Je bent in staat om deel te nemen aan innovatieve projecten en ontwikkelingen binnen het cluster verslavingszorg.
 • Je werkt met name vanuit de TRIADE: cliënt,  steunsysteem, hulpverlener
 • Je hebt ervaring en affiniteit met deze vorm van ggz-verlening. We zoeken psychiaters die – bij voorkeur – voltijds beschikbaar zijn.

 

We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG)

 

Jouw voordeel
Als je werkt als psychiater bij Emergis maak je deel uit van een organisatie die streeft naar bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een platte en laagdrempelige organisatie waar het gewaardeerd wordt wanneer je mee wil denken.
 • Uitstekende administratieve ondersteuning waardoor je je vooral bezig kunt houden met het verlenen van zorg.
 • Ams-regeling ggz van toepassing.
 • Een uitstekende vergoedingsregeling voor bereikbaarheidsdienst.
 • Een eenmalige vestigingspremie van maximaal € 20.000,-
 • Maandelijks een tijdelijke arbeidsmarkttoeslag van 10 % van je bruto maandsalaris over de gewerkte uren.
 • Een dag per week op onze kosten werken aan wetenschappelijk onderzoek

Ga jij de uitdaging aan als psychiater verslavingszorg?

Voor meer bijzonderheden en bijvoorbeeld een rondleiding ter kennismaking, neem je contact op met Fryda Evertse, directeur/psychiater, telefoon 0113 26 75 30, of via e-mail: f.evertse@emergis.nl.

Heb je interesse? Klik dan op ‘direct solliciteren’.

De Zeeuwse economie is sterk en omvat vele grote werkgevers. Emergis heeft goede relaties met hen en bemiddelt eventueel graag om ook voor je partner een passende werkkring in de regio te vinden.

 

 

 

Emergis’ visie op zorg

Zorgen is een onderdeel van het menselijk bestaan. Zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander: kind, ouder, partner, broer, buurvrouw, vriend, bewoner of patiënt. Als mantelzorger, vrijwilliger en onbetaald; of als professional, formeel en betaald. Om welke relatie het ook gaat, zorgen kenmerkt zich door de betrokkenheid van mensen bij elkaar en de overtuiging dat iedereen recht heeft op een waardig en zinvol leven. Emergis spant zich in om een bijdrage te leveren aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Door middel van professionele zorg. Niet minder maar ook niet meer dan nodig is, want ook aan zorg zitten grenzen. Lees onze zorgvisie: Samen sterk, sterker samen.

 

Heb je interesse? Klik dan op ‘direct solliciteren’. Benieuwd naar werken bij Emergis? Luister hier naar de ervaringen van onze psychiaters.

 

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.