Avatar
18 december 2017 - Maddy Blokland plaatste:

Congres Psychische problemen en ouderschap | 8 maart 2018

VOORAANKONDIGING

Psychische problemen en ouderschap | Samenwerken in het belang van ouders en kind

Hoe kun je als GGZ-professionals bijdragen aan het versterken van de ouderrol van cliënten die ook vader of moeder zijn? Dat is belangrijk, want dat levert bijdrage aan het herstel van de psychische problematiek én verkleint ook de kans op psychische problemen bij het kind.

Meer informatie via deze link

8 maart 2018  -   8 maart 2018
 • Avatar
  19 december 2017 - Femke van Trier-Klijnstra zei:

  Een heel belangrijk congres voor GGZ professionals om niet alleen naar de kinderen te vragen, maar expliciet de ouderrol mee te nemen in de behandeling.
  De GGZ is ook betrokken bij MeeleefGezin ter ondersteuning van ouders in de opvoeding. Ouders krijgen met een meeleefgezin voor hun kind van 0 t/m 4 jaar meer ruimte voor zichzelf. Zij kunnen de ouderrol beter volhouden als zij weten dat er elke week een dag is waarop een vrijwillig gezin hen even ontlast. Zij kunnen zich die dag ook beter voorbereiden op hun therapie. Met meeleefouders wisselen zij ook uit over opvoeding 'als ouders onder elkaar'. Het meeleefgezin blijft deel uitmaken van het netwerk van ouders als de kinderen naar school gaan. Het kind krijgt betere toekomstkansen zonder psychische klachten. Op vrijdag 22 december gaat de hernieuwde website van meeleefgezin online.
  In Arnhem en Doesburg staan nog gescreende en getrainde meeleefgezinnen klaar voor opvang. Meld een gezin aan in die gemeenten!
  Ook kandidaat meeleefgezinnen kunnen zich landelijk aanmelden. Kijk op www.meeleefgezin.nl

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  19 december 2017 - Femke van Trier-Klijnstra zei:

  Nogmaals de bijlage rechtstandig

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.