Avatar
8 januari 2018 - Kristien Harmsen plaatste:

Masterclass Vroege Psychose 'Slaap en Stemming bij Psychose'

Is het mogelijk om met interventies op het terrein van slaap en stemming psychoses te voorkomen?

Het is van belang aandacht te besteden aan slaapproblemen bij mensen met een psychotische kwetsbaarheid of mensen die een hoog risico hebben op psychose. In deze masterclass staan de wisselwerking tussen slaap en psychische aandoeningen en mogelijke interventies op het programma.

Marike Lancel zal spreken over o.a. slaapregulatie, slaapanamnese, slaapstoornissen, redenen hoge prevalentie in psychiatrie en de wederzijdse beïnvloeding en belang van behandeling. Andere keynote sprekers zijn Mark van der Gaag over ‘Slaapproblemen van mensen met ultrahoog risico (UHR) op psychose’ (zie Gedachten uitpluizen) en Thomas Scheewe over interventies gericht op fysieke inspanning en stemming in het functioneren bij psychose. Irene van de Giessen, consulent / directeur Stichting HerstelTalent zal ingaan op de vraag of  interventies rond stemming en slaap bijdragen aan het dagelijks leven. Afwisselend zijn er zes presentaties van promovendi en post-docs uit Maastricht, Utrecht, Amsterdam en Groningen, veelal gerelateerd aan het onderwerp.
Jim van Os sluit de Masterclass af met een terugblik op 10 jaar Vroege Psychose-ontwikkelingen.

Kijk voor het volledige programma en voor aanmelden op www.kenniscentrumphrenos.nl 

9 maart 2018  -   9 maart 2018
Masterclass Vroege Psychose 'Slaap en Stemming bij Psychose'
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.