Avatar
11 januari 2018 - Kristien Harmsen plaatste:

Lezingen Herstel en Filosofie 2018

Om het begrip van herstel en herstelondersteunende zorg te blijven voeden, zullen in 2018 opnieuw zes sprekers vanuit een filosofische invalshoek een aspect uit het brede betekenisveld van herstel naar voren halen.

Eerste lezingenmiddag in 2018 vindt plaats op 2 maart (13.30-17.00), Universiteit voor Humanistiek, Utrecht. Sanne van Driel en Henk Oosterling zullen spreken over de betekenis van het begrip herstel.

Sanne van Driel, filosoof, schreef een boek over haar filosofie over anorexia en doet momenteel aan de Tilburg University onderzoek naar depressie

Henk Oosterling, filosoof, publiceerde in 2016 Waar geen wil is, is een weg, waarin hij vanuit de rijke filosofische tradities van zowel West als Oost laat zien hoe het niet-willen soms zo veel meer ruimte schept voor het handelen dan het doelgerichte streven. Hij biedt daarin filosofische openingen om de onverschilligheid ten aanzien van lijden van anderen om te zetten in interesse, empathie en compassie.

De lezingen herstel en Filosofie zijn een initiatief van de Werkplaats Herstelondersteuning en Stichting Psychiatrie en Filosofie

Organisatie Kenniscentrum Phrenos

Meer informatie en inschrijven

2 maart 2018  -   2 maart 2018
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.