Avatar
11 January 2018 - Ilona Bos plaatste:

Training Trauma en Cultuur - 18 mei en 6 juni 2018

In deze 2 daagse  cursus leert u over de interactie tussen traumatisering, cultuur en migratie.

Samenvatting van de cursus
In deze cursus leert u over de interactie tussen traumatisering, cultuur en migratie. Getraumatiseerden met een andere culturele achtergrond dan de autochtoon Nederlandse confronteren de hulpverlener met verschillende opvattingen over psychologische klachten. Zij gaan er vaak anders mee om. Kennis van deze verschillen is essentieel voor het effect van de hulpverlening. Ook traumatisering dient gezien te worden binnen de culturele context, waar deze plaatsvond en binnen de context van het vervolgtraject zoals vlucht en migratie. Eenmaal met de psychologische hulpverlening in aanraking gekomen, kunnen er complicaties optreden bij diagnostiek en behandeling. Tijdens de cursus wordt u zich bewust van deze complicaties en krijgt u handvatten aangereikt, hoe u een goede werkrelatie tot stand kunt brengen. Tevens leert u bestaande behandelmethoden toe te passen bij een cultureel diverse patiëntenpopulatie.

Leerdoelen
Aan het eind van de cursus heeft u geleerd over de verschillende omstandigheden waaronder traumatisering kan plaatsvinden in de context van de culturele achtergrond. U heeft geleerd bij uw diagnostiek met deze context rekening te houden. U heeft oog gekregen voor de verschillende manieren waarop schokkende ervaringen geuit kunnen worden, afhankelijk van culturele waarden. U heeft geoefend in interculturele communicatie om tot een voor de behandeling essentiële “ontmoeting” te komen. U kunt bestaande behandelingen toepassen, rekening houdend met de culturele achtergrond van de cliënt.

Doelgroep 
BIG geregistreerde hulpverleners zoals GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en zij die hiervoor in opleiding zijn. 
Mocht u graag mee willen doen maar niet precies binnen de doelgroep omschrijving vallen, neem dan contact op met 

Docenten
Dr. Jeroen Knipscheer
Drs. Gerdie Eiting  

Accreditatie
FGzPT: 10 punten,
NVvP: 10 punten,
V&V en Register Zorgprofessionals: 12 punten,
Verpleegkundig Specialisten Register: 11 punten,

Data: vrijdag 18 mei en woensdag 6 juni 2018
Locatie: Arq Academy, Nienoord 13 te Diemen 
Prijs: € 595,- (inclusief koffie/thee en lunch)

Voor meer informatie en inschrijven: Trauma en Cultuur

 

18 May 2018  -   6 June 2018
Training Trauma en Cultuur - 18 mei en 6 juni 2018
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.