Avatar
7 February 2018 - Djieuwke Verseput plaatste:

Professionals: kom naar de informatiebijeenkomsten professionalisering jeugdhulp en jeugdbescherming

Beste professional, 

De komende maanden zijn er door heel Nederland Informatiebijeenkomsten Professionalisering in Jeugdhulp en Jeugdbescherming ingepland. Tijdens de informatiebijeenkomsten staan actuele thema’s en de laatste ontwikkelingen rondom professionalisering in jeugdhulp en jeugdbescherming centraal. In workshops (o.a. beroepsregistratie voor hbo-professionals (agogen), de juiste professional op de juiste plek, cliëntgericht werken, werken volgens professionele standaarden en samen sturen op kwaliteit) ga je samen met collega’s er mee aan de slag. Onder begeleiding van ervaren workshopleiders krijg je informatie, deel je ervaringen met collega’s uit het werkveld en bespreek je jouw vragen. 

Interesse? Kijk voor meer informatie of voor aanmelden op https://professionaliseringjeugdhulp.nl/professionals/kalender/ Je bent van harte welkom! 

Samen met collega's komen? Deel dan gerust deze email binnen jouw organisatie en netwerk. Hoe meer professionals hoe beter!

Data van nieuwe Informatiebijeenkomsten 2018:

Februari
27 - 02 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Den Bosch
 
Maart
01 - 03 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Leeuwarden
05 - 03 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Den Helder
12 - 03 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Apeldoorn
14 - 03 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Hilversum
20 - 03 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Leiden
22 - 03 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Hoorn
29 - 03 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Nijmegen
 
April
10 - 04 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Purmerend
12 - 04 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Eindhoven
17 - 04 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Amersfoort
19 - 04 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Tilburg
 
Mei
14 - 05 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Zwolle
17 - 05 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Culemborg
22 - 05 Informatiebijeenkomst PJ&J locatie Amsterdam 

Deelname is gratis!

Met vriendelijke groet,
Team Conferenties Professionaliseren in Jeugdhulp en Jeugdbescherming

 

 • Avatar
  8 February 2018 - Femke van Trier-Klijnstra zei:

  Fantastisch deze brede informatiebijeenkomsten voor professionals. "Samen beter, beter samen" daar past ook de professioneel aangestuurde informele zorg bij en met name vroegsignalering van problematiek bij ouders met jonge kinderen. Voorkómen dat problemen worden doorgegeven aan het kind als er bij ouders sprake is van psychische en/of verslavingsproblemen. Neem de ouderrol mee in de behandeling en kijk of er ontlastende factoren zijn opdat ouders, vaders en moeders, het beter kunnen volhouden en ruimte krijgen om hun behandeling voort te zetten of juist op te starten als zij in verwachting zijn van een baby. Juist dàn worden zij teruggeworpen op de eigen jeugdervaringen en worden extra kwetsbaar en onzeker. Als de baby er is, komt ook de relatie vaak onder druk te staan: nieuwe rollen, korte nachten en gemis aan een netwerk om bij te springen. Getriggerd worden door het huilen van de baby. Stress loopt gemakkelijk op en zet de situatie verder onder druk, maakt machteloos. En hoe handel je uit machteloosheid? Naar de behandelaar gaan met wisselende eet- en slaaptijden van je baby en altijd net een vieze luier als je gepland had om weg te gaan, de bus missen, met je buggy in het OV voor drie kwartier gesprek en diezelfde weg weer terug. Is dit niet stressverhogend? Hoe kun je je voorbereiden op je therapie?
  Het zou mooi zijn als we ook cliënten op de informatiebijeenkomst kunnen horen, waar liggen hun behoeftes en wat zijn de behoeftes van het jonge kind, hoe kunnen die gezond opgroeien?
  MeeleefGezin draagt daar graag toe bij. Cliënten aan het woord laten en horen wat hun rust en stabiliteit kan vergroten. Lees verder op www.meeleefgezin.nl
  Samen de zorg voor het jonge kind door het inzetten van Voorzorg én MeeleefGezin, ook dat is 'Samen beter, beter samen' en zo vroeg mogelijk om problemen te voorkomen! Ik laat mij graag uitnodigen.

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  19 February 2018 - Djieuwke Verseput zei:

  @Femke van Trier-Klijnstra
  Hallo Femke, in het programma zit de workshop cliëntgericht werken. Daar vertellen
  cliënten/ervaringsdeskundigen zelf wat nodig is en hoe: de “sleutels tot cliëntgericht werken" (de sleutels zijn een resultaat van het programma). Voel je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst(en) en bij te dragen aan het goede gesprek en de beoogde beweging!

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.