Avatar
8 February 2018 - Harm Schonewille plaatste:

IPS-Trajectbegeleiders

De Nza heeft in de beleidsregels de Trajectbegeleiders onder de algemeen ondersteunende beroepen ingedeeld. Dit impliceert dat Trajectbegeleioders wel mogen registreren, maar dat hun tijd niet doorvalt in de DBC. Het is mij niet geheel duidelijk waarom dit zo is, maar ik constateer wel een conflict met andere regels en voorwaarden.

Er zijn, ook door zorgverzekeraars, eisen gesteld aan de samenstelling van een FACT team, onder andere dat er een IPS Trajectbegeleider tot het team moet behoren. Waarom mag de tijd van deze medewerker dan niet doorvallen.

Het Nzi heeft duidelijk uitspraken gedaan over de module Individuele Plaatsing en Steun (IPS) en de plaats in de behandeling. Daarin heeft de Nzi bepaald dat de voorbereiding tot terugkeer naar de arbeidsmarkt in ieder geval tot verzekerde zorg behoort. Hoe verhoudt zich dit dan tot de beleidsregel van de NZa?

De eisen aan een FACT team en de plaats van de IPS Trajectbegeleider valt niet te rijmen met de beleidsregel van de NZa.

Wie heeft ervaring hiermee, hoe hebben jullie het elders opgelost, is dit een thema geweest in het overleg met verzekeraars?

Ben erg benieuwd naar de reacties van GGZ-Nederland en collega zorgaanbieders.

 

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.