Avatar
8 February 2018 - Annebeth Dermer plaatste:

Uit het boek: 'Hoe(zo) eigen regie?' Hoe blijf jij inzetbaar?

Uit het boek: 'Hoe(zo) eigen regie?'

Vaak gaat er meer aandacht naar verzuimende werknemers. Maar in de hectiek van een druk werkschema is het juist zo belangrijk om de werknemers zonder verzuim niet uit het oog verliezen. Een paar minuten kan al genoeg zijn. Gewoon even vragen hoe het gaat. Teamleden kunnen zich enorm gesteund voelen als er even aandacht is voor hun zware taken. En deze aandacht kan bepalend zijn voor de cultuur binnen een organisatie, wat vaak heel helder tot uiting komt in het aantal ziekmeldingen.

Goede ideeën komen bovendien van hoog en laag uit de organisatie. In overleg met werknemers ontstaan er vaak oplossingen, aanpassingen en mogelijkheden. Misschien kan er geschoven worden met uren of zijn er oplossingen te vinden buiten de muren van de eigen afdeling.

Tip uit het werkveld
Je kunt werknemers die nog nooit ziek zijn geweest een podium geven door ook te vragen naar hun verhaal. Wat doen ze om ziek zijn te voorkomen? Zo geef je deze groep aandacht en een podium en draag je zorg voor het verspreiden van waardevolle kennis.

Laat je hieronder weten hoe jij inzetbaar blijft?

Bron: Vernet

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.