Avatar
20 February 2018 - Dirk Dijkslag plaatste:

Denk mee over een nieuwe VR-toepassing voor de FGGZ!

Beste collega’s in de FGGZ,

Transfore en de Universiteit Twente zijn sinds september 2016 onder de titel “VooRuit met VR” bezig met het ontwikkelen van een Virtual Reality toepassing voor de Forensische GGZ. Alle stakeholders zijn vanaf ... het begin intensief betrokken geweest bij dit proces. Er hebben diverse inspiratiesessies en focusgroepen plaatsgevonden met patiënten en behandelaren. De projectgroep bestaat daarnaast uit patiënten, ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers.

Op basis van deze manier van werken (z.g. participatory development) zijn we inmiddels gevorderd tot een stadium waarin we zes ideeën hebben uitgewerkt die we kansrijk achten om een goede én unieke bijdrage te kunnen leveren aan de behandeling van patiënten in de FGGZ.

Deze ideeën willen we graag voorleggen aan patiënten, behandelaars en andere betrokkenen in de FGGZ, om op basis van hun mening mede te bepalen welke interventie we uiteindelijk gaan ontwikkelen. Daarom willen we jullie vragen om een vragenlijst in te vullen. We gaan hierbij niet zeggen dat “het maar en paar minuutjes van je tijd kost”, want dat is niet waar. Het kost je namelijk waarschijnlijk wel zo’n 20-30 minuten in het in te vullen. Wat we wel kunnen zeggen is dat invullen erg de moeite waard is. In de vragenlijst zijn namelijk een aantal filmpjes opgenomen waarin we de ideeën aan jullie presenteren. Je krijgt zo een mooi kijkje in de mogelijkheden van VR voor de Forensische doelgroep.

We hopen op je medewerking en wensen je veel plezier:

https://nl.surveymonkey.com/r/VooRuitVR

Zouden jullie deze link ook willen delen met patiënten? We willen namelijk ook veel input van hen hebben.

Je kunt hiervoor bijgaande flyer ook uitprinten. Hierop staat de uitleg nog in het kort en tevens zijn een QR-code en de link toegevoegd.

Alvast hartelijk dank en hopelijk tot ziens op het Festival Forensische Zorg waar je VR zelf kun ervaren.

P.S. We zijn nog op zoek naar samenwerkingspartners! Geïnteresseerd? Bel of mail Hanneke Kip: h.kip@transfore.nl / 0570 - 604455 minder weergeven

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.