Avatar
5 March 2018 - Nicole Huttenhuis plaatste:

Uitnodiging Kennis & Participatiefestival op 24 mei: Naar duurzaam werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Psychische klachten en stigma belemmeren mensen nog veel te vaak om werk te vinden en te behouden. Goede samenwerking tussen de GGZ sector, UWV, gemeenten, werkgevers en cliëntorganisaties is daarbij een belangrijke succesfactor. In de afgelopen periode zijn er vele initiatieven genomen waaruit kennis voortvloeit die het waard is om te delen zodat we duurzame participatie kunnen bevorderen. Deze kennis en ervaringen zijn voor u binnen handbereik op  het Kennis & Participatiefestival: Naar duurzaam werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Het ministerie van SZW, GGZ Nederland, UWV en de Programmaraad Werk en Inkomen nodigen u uit voor het Kennis & en Participatiefestival op:

Donderdag 24 mei 2018 Inloop 09:30 uur
  Aanvang 10:00 uur
  Eindtijd 17:00 uur
Locatie: 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch Oude Engelsenweg 1
  5222 AA 's-Hertogenbosch

Wat kunt u verwachten?

De staatsecretaris van SZW, Tamara van Ark en de staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis nemen gezamenlijk de opening van het Kennis & Participatiefestival voor hun rekening.

Onder leiding van Jacobine Geel, voorzitter GGZ Nederland, wordt een gevarieerd programma doorlopen. In het ochtendgedeelte is er ruimte voor bestuurlijke inbreng.
‘s Middags is er een groot aanbod aan workshops voor professionals over o.a.:

  • belangrijke succesfactoren – naast samenwerking – om duurzame participatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid te bevorderen;

  • wetenschappelijke inzichten op dit terrein;

  • inzicht in de stand van zaken;

  • Ook besteden we uitgebreid aandacht aan de samenwerkingsverbanden in de arbeidsmarktregio’s: wat is daar bereikt en wat zijn de ambities voor de toekomst?

Zowel tijdens de lunch als bij de borrel na afloop is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Voor wie?

Bestuurders, ggz-medewerkers, medewerkers Werk & Inkomen, beleidsmedewerkers gemeente, ervaringsdeskundigen, betrokkenen bij de arbeidsmarktregio’s, medewerkers van cliëntorganisaties. 

De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat de deelnemers aan het Festival afkomstig zijn vanuit de verschillende betrokken sectoren, met verschillende achtergronden en afkomstig uit verschillende regio’s.

Aanmelden

U kunt zich (gratis) aanmelden via bijgaande link

24 May 2018  -  24 May 2018
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.