Avatar
15 March 2018 - Nicole Huttenhuis plaatste:

Vooraankondiging subsidieoproepen ZonMw voor ggz-onderzoek

Eind maart stelt het Onderzoeksprogramma GGz van ZonMw 2 subsidieoproepen open voor ggz-onderzoek. De deadline voor het aanvragen van subsidie is 8 mei 2018, 14.00 uur. Naar verwachting volgen er in 2018 geen andere subsidieronden van het Onderzoeksprogramma GGz.

Onderzoek naar risicoprofielen en verklarende mechanismen

In de subsidieronde ‘Middellanglopend onderzoek naar risicoprofielen en verklarende mechanismen’ kunt u subsidie aanvragen voor projecten met een looptijd van maximaal 5 jaar. Het maximaal aan te vragen budget per aanvraag is € 500.000,-. Met het beschikbare budget voor deze subsidieronde kunnen ongeveer 6-8 projecten worden gehonoreerd.

Praktijk- en postdocfellows

Jonge onderzoekers kunnen in de subsidieronde ‘Fellowship ggz 2018’  een persoonsgebonden subsidie aanvragen voor een praktijkfellowship of een postdocfellowship. Een praktijkfellow is werkzaam als behandelaar in de ggz en een postdocfellow doet reeds onderzoek naar de ggz. Het onderzoek richt zich op vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg in de ggz. De projecten hebben een looptijd van 3 tot 5 jaar met een maximaal subsidiebedrag van € 300.000,-. Met het beschikbare budget voor deze subsidieronde kunnen ongeveer 5 projecten worden gehonoreerd.

Informatiebijeenkomst 5 april

Wilt u meer informatie over de subsidieoproepen van het Onderzoeksprogramma GGz? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdagochtend 5 april om 09.30 uur in Den Haag. U kunt zich hiervoor aanmelden via het online aanmeldformulier.

Openstaande subsidieoproepen

Daarnaast staan er momenteel subsidieoproepen online voor:

Op 3 april gaan de volgende reguliere subsidieoproepen van het Actieprogramma Verward Gedrag voor regionale praktijkprojecten en vervoer online (deadline 15 mei, 14.00 uur). Daarover organiseert ZonMw op 18 april een informatiebijeenkomst.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.