Avatar
22 March 2018 - Femme van Leeuwen plaatste:

Regelgekte4daagse: startsein voor minder administratie

In navolging op de campagne ‘Minder Regelgekte Meer Zorg’ organiseren we samen met onze leden van 26 t/m 29 maart de ‘Regelgekte4daagse’. Tijdens die week ondernemen we verschillende activiteiten die moeten helpen om de regelgekte in de ggz aan banden te leggen: schrapsessies; expertsessies over de informatievoorziening; een ‘tafel van niks’ met stakeholders over de werkwijzer medisch noodzakelijk verblijf en de lancering van een nieuwe website.

Onder de slogan ’Minder Regelgekte Meer Zorg’ startte GGZ Nederland samen met de ggz-sector de campagne ‘Minder Regelgekte meer Zorg’ om de administratieve lasten met de helft te verminderen. Dit leverde meer dan 160.000 handtekeningen onder het manifest op en de steun van de minister en de staatssecretaris.

Tijdens de Regelgekte4daagse gaan hulpverleners, medewerkers van de zorgadministratie, zorgverkopers, controllers en bestuurders aan de slag om de regelgekte in de eigen organisatie te verminderen. We organiseren schrapsessies en we bekijken samen met technische experts uit andere sectoren hoe we slimmer met onze informatievoorziening en –beheer om kunnen gaan. De resultaten worden met de medewerkers in de ggz gedeeld en de meest aansprekende vernieuwende ideeën worden uitgevoerd.

Als we meer inzicht hebben in de regelgekte binnen de eigen organisatie helpen we professionals bij het opruimen ervan. Zij stellen zich daarbij telkens de vraag waarom zij bepaalde activiteiten registreren en in hoeverre dit bijdraagt aan goede patiëntenzorg of een goede bedrijfsvoering. Met de overbodige registraties op teamniveau en organisatieniveau gaan de deelnemers na de schrapsessie direct aan de slag in hun eigen organisatie en in overleg met hun eigen lokale en/of regionale stakeholders. Die op stelselniveau worden opgepakt door GGZ Nederland in overleg met landelijke stakeholders zoals diverse ministeries, Zorgverzekeraars Nederland, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, het Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, wetenschappelijke instituten en beroepsverenigingen.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.