Avatar
22 March 2018 - Olfert Koning plaatste:

Lokale lobby bij gemeenten

Hoe zorg je als ggz-organisatie dat een nieuw college van B&W ook aandacht heeft voor gemeentelijke zorg en begeleiding voor mensen met psychische aandoeningen? Hoe maak je duidelijk wat het belang is van goede dagbesteding?

De verkiezingen zijn geweest, de stemmen geteld en de zetels verdeeld. Gefeliciteerd nieuwe gemeenteraadsleden! De komende vier jaar wacht een schone taak om in gemeenten en regio's bij te dragen aan goede zorg en ondersteuning voor inwoners.

De stemlokalen zijn opgeruimd en in veel gemeenten zijn gesprekken over een nieuw college al in een afrondende fase. De nieuwe colleges en gemeenteraden bepalen het beleid voor de komende vier jaren, het is dus van belang goed te weten bij wie je moet zijn om mee te denken.

Om ggz-organisaties bij lokale belangenbehartiging te helpen, ontwikkelde GGZ Nederland twee hulpmiddelen:

  • Een handreiking die inzicht geeft hoe lokale belangenbehartiging tot stand komt, wat er bij komt kijken en hoe het effectief kan zijn.
  • Een stappenplan met praktische tips.

Neem beiden door en doe er je voordeel mee!

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.