Avatar
26 March 2018 - Djieuwke Verseput plaatste:

Registratie bij SKJ - bericht voor vooraangemelde mbo opgeleiden / medewerkers zonder afgeronde opleiding

Vandaag stuurde Stichting Kwaliteitsregister Jeugd de volgende mail aan medewerkers met een mbo- of niet afgeronde opleiding die zich wel hadden vooraangemeld bij SKJ: 

Je hebt nog maar 1 week om je te registreren bij SKJ

Beste {$firstName!"lezer"},

Je hebt nog maar 1 week om je officieel te registreren als jeugd- en gezinsprofessional bij SKJ!

Tot nu toe heb je nog steeds geen gebruik gemaakt van de overgangsregeling voor mbo’ers. Eerder heb je je echter wel vooraangemeld. Maar dit is niet voldoende als je na 31 maart werkzaam bent in een functie waarvoor registratie verplicht is.

We wijzen je erop dat je tot uiterlijk 31 maart 2018 gebruik kunt maken van de over­gangsregeling waar jij als professional met een mbo-diploma of geen diploma voor in aanmerking komt.

Wat moet je doen?

Als je per 31 december 2017 of 1 januari 2018 als mbo-er aantoonbaar werkzaam was op een hbo-functie waarvoor vanaf 2018 registratie verplicht is, kun je gebruik maken van de overgangsregeling en je registreren.

Heb je je vooraanmelding nog niet afgerond, kies dan na inloggen op Mijn SKJ direct voor de button ‘Wisselen van kamer’. Heeft je werkgever je opgegeven voor een vooraanmelding en heb je dit nog niet geactiveerd, stuur dan een mail naar vooraanmeldenjeugd@skjeugd.nl om het account te activeren en kies na inloggen op Mijn SKJ voor de button ‘Wisselen van kamer'. Je vooraanmelding hoeft dan niet eerst afgerond te worden. Wel moet je de benodigde documenten bij de hand hebben. 

Werkervaringsverklaring
Je hebt bij je vooraanmelding eigenlijk alles al ingevuld. Er ontbreekt in ieder geval nog één ding: een werkervaringsverklaring die aantoont dat je inderdaad werkzaam bent als jeugd- en gezinsprofessional binnen de jeugdhulp en jeugdbescherming in een functie die registratie vereist. 

Werkervaringsverklaring is géén standaard werkgeversverklaring
Deze werkervaringsverklaring is een verklaring specifiek voor SKJ, waaruit blijkt dat je werkt in een functie waarvoor registratie is vereist. Het is dus géén standaard werkgeversverklaring die aantoont dat je in dienst bent van je werkgever. Gebruik daarom de speciale voorgedrukte werkervaringsverklaring die je onder aan deze mail kunt downloaden.

Zelfstandig? Gebruik dan de eigen verklaring werkervaring
Ben je niet in dienst, maar werk je als zelfstandige? Gebruik dan de eigen verklaring werkervaring. Ook deze kun hieronder downloaden. Meer info over de werkervaringsverklaring vind je hier

Werkervaringsverklaring getekend?

  1. Log in op Mijn SKJ. Controleer of je profielgegevens nog kloppen en vul deze waar nodig aan.
  2. Selecteer de de button ‘Wisselen van kamer’, vul de gevraagde informatie in.
  3. Klik op ‘verzoek Indienen' en vervolgens op 'start registratie' of 'verder met registratie': hier kun je ook de werkervaringsverklaring uploaden.
  4. Klik daarna op 'Verstuur dit formulier'. 

Je registratieaanvraag is nu ingediend bij SKJ. Als alles klopt, ontvang je het officiële bewijs van registratie. 

Wees op tijd, want na 31 maart vervalt je recht om gebruik te maken van de overgangsregeling en voldoe je niet meer aan de eisen. Je moet dan een lang scholingstraject door om je alsnog te kunnen registre­ren. Investeer er nu dus even wat tijd en moeite in om dit te voorkomen!

Kwaliteitsregister Jeugd

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.