Avatar
9 April 2018 - Nicole Huttenhuis plaatste:

Nieuwe subsidieoproepen ZonMw online

Vanuit het Onderzoeksprogramma GGz van ZonMw staan twee nieuwe subsidieoproepen online. De eerste oproep is gericht op projectideeën voor vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg. Voor de tweede oproep kunnen praktijk- en postdocfellows een persoonsgebonden subsidie aanvragen. De deadline voor het aanvragen van subsidie is 8 mei 2018, 14.00 uur.

Vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg

U kunt projectideeën indienen voor onderzoek over vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg in de ggz. Veel psychische stoornissen ontstaan vroeg in het leven. Door vroeg in te grijpen kunnen psychische stoornissen mogelijk worden voorkomen. Ook kan door vroeg ingrijpen terugval of verergering worden voorkomen.

Het doel van deze subsidieoproep is bijdragen aan onderzoek naar het effectiever en efficiënter inzetten van bestaande behandelingen voor vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg.

U kunt u subsidie aanvragen voor projecten met een looptijd van maximaal 5 jaar. Het maximaal aan te vragen budget per aanvraag is € 500.000,-. Met het beschikbare budget voor deze subsidieronde kunnen ongeveer 6-8 projecten worden gehonoreerd.

Praktijk- en postdocfellows

Jonge onderzoekers kunnen in de subsidieronde ‘Fellowship ggz 2018’  een persoonsgebonden subsidie aanvragen voor een praktijkfellowship of een postdocfellowship. Een praktijkfellow is werkzaam als behandelaar in de ggz en een postdocfellow doet reeds onderzoek naar de ggz. Het onderzoek richt zich op vroege herkenning en gepersonaliseerde zorg in de ggz. De projecten hebben een looptijd van 3 tot 5 jaar met een maximaal subsidiebedrag van € 300.000,-. Met het beschikbare budget voor deze subsidieronde kunnen ongeveer 5 projecten worden gehonoreerd.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.