Avatar
11 April 2018 - Carmijn zur Kleinsmiede plaatste:

Traumasporen (The Body Keeps the Score) - Prof. dr. Bessel van der Kolk

De afgelopen jaren is er veel nieuwe kennis opgedaan over de neurobiologische aspecten van trauma, de werking van het geheugen en de aard van herinneringen bij getraumatiseerde mensen. Onderzoek met neurobeeldvormingstechnieken geeft een duidelijke indicatie van de plek in ons brein waar herinneringen worden opgeslagen en hoe er toegang tot traumatische herinneringen kan worden verkregen voor herstel.

Tijdens het congres zal prof. dr. Bessel van der Kolk – baanbrekend onderzoeker en vooraanstaand traumadeskundige – uitleggen welke ingrijpende gevolgen trauma heeft op affectregulatie, cognitie, de ontwikkeling van het ‘zelf’ en onze interacties met anderen. Hij zal de klinische implicaties van deze bevindingen bespreken en verschillende therapeutische benaderingen uitwerken die hierop gebaseerd zijn, waaronder neurofeedback, EMDR, yoga, theater en Internal Family Systems (IFS).


Meer informatie en inschrijven: www.uitgeverijmens.nl/congres

21 September 2018  -  21 September 2018
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.