Avatar
24 April 2018 - Caroline van Scnaardenburg plaatste:

Bereikbaarheidsdiensten

In onze organisatie willen we voor medewerkers bereikbaarheidsdiensten instellen om beschikbaarheid van managers te regelen in geval van incidenten in de avonduren of in het weekend.

Om de een dergelijk beleid goed handen en voeten te kunnen geven zijn we benieuwd hoe iets dergelijks in de instellingen is geregeld. Wie is er in de instellingen beschikbaar bij incidenten als medewerkers 's avonds en in het weekend aan het werk is?

En als een leidinggevende bereikbaar moet zijn voor medewerkers, zijn er dan ook bepaalde arbeidsvoorwaarden afgesproken? Bijvoorbeeld een bepaalde vergoeding gedurende de uren dat de leidinggevende bereikbaar moet zijn?

Alvast bedankt voor jullie reacties! 

 • Avatar
  25 April 2018 - Els de Winter zei:

  Wij kennen binnen onze organisatie een consignatiedienst waarin leidinggevenden om toerbeurt (een week) voor hulpverleners bereikbaar zijn voor incidenten en calamiteiten
  . De consignatie is van kracht:
  * buiten kantooruren
  * in het weekend en op feestdagen
  * en op vrijdag de hele dag (omdat bijna alle leidinggevenden op vrijdag vrij zijn)
  * dienst gaat in op maandagmiddag 17.00 tot maandagochtend 9.00 (m.u.v. feestdagen)

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  25 April 2018 - Chantal Stoffers zei:

  @Els de Winter
  Volgen jullie de GGZ CAO? Wat krijgen mensen dan vergoed voor een consignatiedienst?
  Wij zitten met een vergelijkbare situatie en het is niet helemaal duidelijk wat er nu aan vergoeding moet worden gegeven vanuit deze CAO?

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  26 April 2018 - Caroline van Scnaardenburg zei:

  Inmiddels zijn we weer wat verder en hebben we bereikbaarheidsdiensten ingesteld die vergoed worden conform de cao (H10C). Wel vroeg ik mij af of bij jullie de directeur/bestuurder ook bereikbaarheidsdiensten heeft, of dat dit alleen belegd is bij de leidinggevenden.

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.