Avatar
26 April 2018 - Annet Heijerman plaatste:

Tackle your Tics: een intensieve tic-training

Een ticstoornis, zoals het syndroom van Gilles de la Tourette, kan een ernstige negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren en de kwaliteit van het leven van kinderen en gezinnen. Gedragstherapie, zoals exposure en responspreventie (ERP), geldt als eerstekeuzebehandeling bij ticstoornissen. Maar er is ruimte voor verbetering. Om de zorg voor kinderen met tics te optimaliseren en toegankelijker te maken, is het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie samen Tourette-experts en ervaringsdeskundigen een studie gestart naar de haalbaarheid van een kortdurend, intensief behandelprogramma voor ticstoornissen: Tackle your Tics

Het onderzoeksproject is een samenwerking tussen het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, de Bascule, Stichting Gilles de la Tourette en TicXperts. Het onderzoeksteam ontving deze week een Research Award van de Britse Tourettevereniging Tourettes Action, die de studie financieel mogelijk maakt.

Op de foto (vlnr): Marjolein Bus (de Bascule), Laura Beljaars (Stichting Gilles de la Tourette) en Annet Heijerman (Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Stichting Gilles de la Tourette). 

>> lees verder

Tackle your Tics: een intensieve tic-training
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.