Avatar
2 May 2018 - Marijke Verbeek plaatste:

Nog geen akkoord op zelfonderzoek cggz 2016

Ggz-instellingen nemen in mei geen besluit over deelname aan het zelfonderzoek 2016. GGZ Nederland is niet betrokken bij de documenten die ZN hierover op 1 mei 2018 heeft gepubliceerd. Met het zelfonderzoek wordt beoogd om vanuit gezamenlijke partijen duidelijkheid te geven over de controles door zorgverzekeraars op de declaraties van aanbieders in de ggz. Deze duidelijkheid is er nog niet, omdat er nog discussie is over de reikwijdte van de verantwoording en de controles in de ggz.

In de tweede week van mei wordt onder leiding van VWS met ZN, GGZ Nederland en NZa overleg gevoerd over dit onderwerp. Doelstelling van dit overleg is onnodige regeldruk, die ontstaat door vergaande verantwoordingseisen, te voorkomen. Ggz-instellingen willen de uitkomsten van dit overleg verwerken in het zelfonderzoek 2016 en stemmen daarom niet in met de door ZN gepubliceerde versie.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.