Avatar
2 May 2018 - Djieuwke Verseput plaatste:

SKJ informeert hbo- en wo-geschoolde professionals over registratie als jeugd- en gezinsprofessional

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd heeft onderstaand bericht gestuurd naar hbo- en wo-geschoolde professionals die zijn vooraangemeld bij SKJ over de registratiemogelijkheid  in de kamer Jeugd- en Gezinsprofessional:

Je mag je nu officieel registreren bij SKJ!

Beste {"lezer"},

Je krijgt dit bericht omdat je bent 'vooraangemeld' bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Uit onze administratie blijkt dat je je nog niet hebt geregistreerd.

SKJ-registratie is wettelijk verplicht in bepaalde functies en voor bepaalde taken in de jeugdhulp en jeugdbescherming.

Werk je in een functie waarvoor een geregistreerde professional moet worden ingezet? Dan moet je je registratieaanvraag vóór uiterlijk 31 december 2018 ingediend hebben.

Wat moet je doen?
Als je per 31 december 2017 of 1 januari 2018 aantoonbaar werkzaam was op een hbo-functie waarvoor vanaf 2018 registratie verplicht is, kun je gebruik maken van de overgangsregeling en je registreren.

Heb je je vooraanmelding nog niet afgemaakt, kies dan na inloggen op Mijn SKJ direct voor de button ‘Wisselen van kamer’. Heeft je werkgever je opgegeven voor een vooraanmelding en heb je die nog niet geactiveerd, stuur dan een mail naar vooraanmeldenjeugd@skjeugd.nl om het account te activeren. Kies na inloggen op Mijn SKJ voor de button ‘Wisselen van kamer'. Je kunt je dan meteen registreren, zonder je vooraanmelding eerst af te maken. Wel moet je de benodigde documenten bij de hand hebben.  

Weet je niet of je je moet registreren?
Je werkgever zorgt dat al het werk gedaan wordt door mensen met de juiste vakbekwaamheid voor elke specifieke situatie. Weet je dus niet zeker of je werk doet dat registratie vereist? Vraag dat dan aan je werkgever. SKJ kan die vraag niet beantwoorden. 

Werkervaringsverklaring
Je hebt bij je vooraanmelding eigenlijk alles al ingevuld. Er ontbreekt in ieder geval nog één ding: een werkervaringsverklaring die aantoont dat je inderdaad werkzaam bent als jeugd- en gezinsprofessional binnen de jeugdhulp en jeugdbescherming in een functie die registratie vereist. 

Werkervaringsverklaring is géén standaard werkgeversverklaring
Deze werkervaringsverklaring is een verklaring specifiek voor SKJ, waaruit blijkt dat je werkt in een functie waarvoor registratie is vereist. Het is dus géén standaard werkgeversverklaring die aantoont dat je in dienst bent van je werkgever. Gebruik daarom de speciale voorgedrukte werkervaringsverklaring die je onder aan deze mail kunt downloaden.

Zelfstandig? Gebruik dan de eigen verklaring werkervaring
Ben je niet in dienst, maar werk je als zelfstandige? Gebruik dan de eigen verklaring werkervaring. Ook deze kun hieronder downloaden. Meer info over de werkervaringsverklaring vind je hier

Werkervaringsverklaring getekend?

  1. Log in op Mijn SKJ. Controleer of je profielgegevens nog kloppen en vul deze waar nodig aan.
  2. Selecteer de de button ‘Wisselen van kamer’, vul de gevraagde informatie in.
  3. Klik op ‘Verzoek indienen' en vervolgens op 'Start registratie' of 'Verder met registratie': hier kun je ook de werkervaringsverklaring uploaden.
  4. Klik daarna op 'Verstuur dit formulier'.

Je registratieaanvraag is nu ingediend bij SKJ. Als alles klopt, ontvang je het officiële bewijs van registratie.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.