Avatar
8 May 2018 - Jonathan Douma plaatste:

Bijeenkomst werkgroep PGE op 12 juni

Wat is de rol van de ggz op het gebied van potentieel gevaarlijke eenlingen (PGE)? Hoe gaan we binnen de ggz om met de combinatie van psychopathologie/psychische problematiek en risico’s op het gebied van PGE en/of radicalisering? Om een antwoord op die vragen te vinden is binnen GGZ Nederland een netwerk van leden actief. Op 12 juni is de volgende bijeenkomst, waar ook andere leden van harte voor zijn uitgenodigd.

Binnen het netwerk PGE moeten een aantal zaken worden gedaan. Allereerst wordt er gewerkt aan een positiebepaling, die antwoord geven op bovenstaande vragen. Daarnaast is het ook een platform voor uitwisseling: meerdere leden zijn actief op het gebied van PGE en radicalisering en willen graag hun ervaringen delen met de rest van de ggz. Tot slot is er de gezamenlijke belangenbehartiging in overleggen waar de ggz aanschuift: bij VWS, NCTV of politiek.

Heeft uw instelling ook best practices op het gebied van deze patiëntengroep? Of bent u juist van mening dat de ggz geen rol te spelen heeft rond deze problematiek? U bent van harte welkom bij de volgende bijeenkomst op 12 juni in Amersfoort. Voor vragen en aanmelding kunt u mailen naar jdouma@ggznederland.nl

Leden van GGZ Nederland vinden via deze link meer informatie over de doelstellingen van het netwerk PGE:

https://www.ggzdocs.nl/documents/3697/detail

8 May 2018  -  11 May 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.