Avatar
30 May 2018 - José Weststrate plaatste:

Handreiking ‘Lichtere psychische aandoeningen en werk’

Hoe kunnen mensen met een psychische aandoening vaker en beter aan het werk komen en blijven? Die vraag staat centraal in de samenwerking tussen partijen en professionals uit de GGZ en Werk & Inkomen. De afgelopen jaren is die samenwerking geïntensiveerd. In vele regio’s werken UWV, gemeenten, GGZ-instellingen en andere betrokkenen hieraan. 

In nogal wat regionale plannen is uitvoering van IPS-trajecten opgenomen. IPS is een bewezen effectieve methodiek voor mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA), die behandeling en re-integratie naar werk combineert. Tegelijkertijd speelt de vraag: hoe kunnen we mensen met lichtere aandoeningen, vaak aangeduid met de term common mental disorders (CMD), aan het werk helpen en houden? Zijn daar goede inzichten, interventies of methodieken voor? Dat is de vraag die centraal staat in deze handreiking (pdf, 430 kB).

Levend document
De handreiking is een levend document. Dat wil zeggen dat de handreiking steeds verder wordt ontwikkeld aangevuld met inzichten en interventies uit wetenschap en praktijk. U kunt opmerkingen een aanvullingen delen door een mail te sturen.

Bron & meer informatie: Samen voor de klant

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.