Avatar
2 July 2018 - Anne Wil Roza plaatste:

Licentie DSM-5 voor jeugd-ggz voor 2018

Met subsidie van VWS heeft GGZ Nederland voor de hele jeugd-ggz een licentie afgesloten met Boom uitgevers voor het vastleggen van de diagnosecode volgens de DSM-5 in registratiesystemen voor het jaar 2018.

Met Boom uitgevers is overeengekomen dat de licentie met terugwerkende kracht (per 1 januari 2018) ingaat en loopt tot en met 31 december 2018.

Aan de licentie is een aantal voorwaarden verbonden:

 • Beperking gebruik: alleen voor het classificeren en vastleggen van de diagnose in interne registratie- en informatiesystemen door aanbieders van geestelijke gezondheidszorg binnen het domein van de Jeugdwet (jeugd-ggz).

 • Verwijzing naar de DSM5: in de registratie- en informatiesystemen waarin de inhoud uit de DSM5 is opgenomen, dient een disclaimer/copyright te worden opgenomen.

 

De voorwaarden en volledige disclaimer zijn, ook volgens afspraak met de uitgever, op de website van GGZ Nederland geplaatst en zijn hier te vinden.

 

Voor 2019 dienen andere afspraken te worden gemaakt, waarvoor GGZ Nederland in overleg gaat met partijen. VWS heeft nadrukkelijk aangegeven na 2018 geen subsidie hiervoor meer te zullen verstrekken.

 

 

 

 • Avatar
  9 November 2018 - Quirinus Fianen zei:

  Beste Anne Wil, zijn er voor 2019 al vervolgafspraken gemaakt over gebruik DSM 5 in de GGZ jeugdzorg en zo ja waar zijn die afspraken te vinden?
  Al er nog geen afspraken voor 2019 zijn gemaakt is dan al aan te geven wanneer deze afspraken verwacht worden?

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.