Avatar
9 August 2018 - Marloes van Es plaatste:

Lokale initiatieven om wachtlijsten terug te dringen: dien uw plan in bij uw zorgverzekeraars!

Sommige knelpunten die samenhangen met het terugdringen van wachttijden vragen om landelijke maatregelen. Andere knelpunten vragen juist om een lokale aanpak of regionale samenwerking (zie ook: www.wegvandewachtlijst.nl > onderdeel workshops). Zorgverzekeraars hebben laten weten open te staan voor verzoeken van zorgaanbieders om financieel bij te dragen aan gerichte, projectmatig te organiseren initiatieven die aantoonbaar bijdragen aan het binnen de Treeknormen brengen van wachttijden voor behandelingen van specifieke stoornissen in regio’s waar dit als knelpunt is geïdentificeerd. De verzekeraars verwachten wel dat deze investeringen separaat kunnen worden gevolgd en dat redelijkerwijs aannemelijk wordt gemaakt dat het voorgestelde initiatief ook daadwerkelijk de betreffende wachttijd terugdringt en bij voorkeur ook een structureel effect heeft.

U kunt zo'n initiatief ontwikkelen en indienen bij één of meer verzekeraars. Marloes van Es, lid van de 'Stuurgroep wachttijden' laat weten dat de stuurgroep hierbij een intermediaire rol kan vervullen indien nodig.    

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.