Avatar
9 August 2018 - Marloes van Es plaatste:

Meedenkers van GGZ Nederland leden nodig over de wachttijden: doe mee!

Zoals bekend heeft GGZ Nederland het hoofdlijnenakkoord in de ggz mede ondertekend. Onderdeel van dit akkoord is een commitment om actief bij te dragen aan het terugdringen van de wachttijden tot binnen de Treeknormen. Nu de inkt van het akkoord is opgedroogd, wordt het tijd om verder invulling te geven aan ons commitment, en bij woorden ook daden te voegen.

Er is een stuurgroep wachttijden gevormd met vertegenwoordigers van onder meer GGZ Nederland, VWS, ZN, MIND en MEERGGZ. De IGJ en de NZa nemen afhankelijk van de agenda deel aan de stuurgroep. Marloes van Es vertegenwoordigt GGZ Nederland in deze stuurgroep. De stuurgroep wacvhttijden volgt de lokale-, regionale- en landelijke ontwikkelingen gericht op het terugdringen van de wachttijden, ondersteunt de vorming van de regionale taskforces (middels de inzet van KPMG) en andere initiatieven die een concrete bijdrage leveren aan het terugdringen van de wachttijden. Veel leden van GGZ Nederland nemen al deel aan één of meer regionale taskforces of aan een vergelijkbaar regionaal overleg tussen instellingen, sociale partners en verzekeraars.

We willen de verbindingen tussen de leden en de vereniging ook op het onderdeel wachttijden zo stevig mogelijk maken. Aan de hand van het landelijke actieplan wachttijden willen we kennis en goede praktijken uitwisselen, nieuwe oplossingen bedenken en zoveel mogelijk van en met elkaar te leren in het verder bekorten van de wachttijd. Kortom we zoeken meedenkers (in next level termen: een winnend team) in de praktische kennisuitwisseling, oplossingen, de lobby en de belangenbehartiging op dit onderwerp.

Ben je binnen je ggz- of verslavingszorgorganisatie verantwoordelijk voor het (verder) terugdringen van de wachttijd, of ben je verantwoordelijk voor het regionale overleg over de wachttijden: laat weten aan mves@ggznederland.nl of je mee wilt denken op GGZ Nederland niveau. Dan bedenken we samen daar een goede / passende werkvorm bij.

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.