Avatar
1 October 2018 - Quirinus Fianen plaatste:

Jeugdhulp COA-locaties per 1-1-2019 naar gemeenten

Per 1 januari 2019 gaat de jeugdhulp aan kinderen in COA-locaties van het COA naar gemeenten.

Vraag en antwoord
De VNG heeft belangrijke vragen voor de overgang van jeugdhulp van het COA naar gemeenten op een rij gezet. De Q&A's staan per onderwerp bij elkaar. Bron website VNG

FAQ 1. Jeugdhulp: signaleren, afstemmen en verwijzen

Hier lees je o.a.

Wie heeft vanaf 1-1-2019 de regie in de (toegang naar) jeugdhulp: COA of de gemeente?
De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp en heeft de regie.
Om de hulpvraag van kinderen op COA locaties in beeld te krijgen is het van belang dat het gemeentelijke jeugdteam een goede aansluiting heeft met de COA locatie. Op de COA locaties zijn diverse (zorg)organisaties aanwezig die op een Multi Disciplinair Overleg (MDO) signalen/hulpvragen voor ‘zorgkinderen’ bespreken. Vaak heeft de JGZ-verpleegkundige hier een spilfunctie in.

Het is de taak van de COA locatie en de gemeente waar de locatie is gevestigd om samen afspraken te maken over samenwerking en aansluiting. Zodat hulpvraag en hulpaanbod op elkaar aangesloten wordt en alle kinderen op COA locaties in beeld zijn. In de samenwerking tussen MDO en het gemeentelijk jeugdteam kan per casus afgestemd worden wie de regie neemt.

FAQ 2. Overzicht veelgestelde vragen over Asielzoekerskinderen

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.