Avatar
7 November 2018 - Djieuwke Verseput plaatste:

Tweede Kamer debatteert over begroting Jeugdhulp

Aanstaande maandag debatteert de Tweede Kamer over de onderdelen jeugd op de begrotingen van de ministeries van VWS en Justitie en Veiligheid.

GGZ Nederland heeft samen met de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ – GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, VGN en VOBC) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. We pleiten hierin voor extra financiële ondersteuning om tekorten op jeugdhulp op te vangen.

Actieprogramma Zorg voor de Jeugd
Minister de Jonge (VWS) stuurde een hele reeks documenten naar Tweede Kamer over het Actieprogramma Zorg voor de Jeugd. De ministers geven aan dat ‘we op koers liggen’ met de uitvoering van dit programma.

In de bijlage bij dit bericht is de aanbiedingsbrief van de minister samengevat. Er staan updates in over veel diverse zaken.

Ook is er een voortgangsrapportage van het Actieprogramma toegevoegd. Deze voortgangsrapportage is in afstemming met deelnemende partijen, waaronder GGZ Nederland, tot stand gekomen. Het programma richt zich op 7 actielijnen zoals ‘Meer kinderen zo thuis mogelijk laten opgroeien’ en ‘betere toegang tot jeugdhulp voor kinderen en gezinnen’. Een overzicht en de tussenstand van de actielijnen staan ook in de bijlage bij dit bericht.  

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.