Avatar
16 November 2018 - Quirinus Fianen plaatste:

Protocol Berichtenverkeer gemeentelijke herindelingen 2019

Gemeentelijke herindelingen 2019
Per 1 januari 2019 vindt een aantal gemeentelijke herindelingen plaats.
Sinds begin 2018 is het aantal gemeenten door gemeentelijke herindelingen afgenomen tot 380. Begin 2019 zullen er 355 gemeenten in Nederland zijn.
Zie link voor gewijzigde gemeenten.

Protocol Berichtenverkeer gemeentelijke herindelingen 2019
Voor de aankomende gemeentelijke herindelingen heeft het Inlichtingenbureau in samenwerking met het Ketenbureau i-Sociaal Domein, VECOZO en ZIN een praktisch protocol opgesteld. Zie ook bijlage.

In dit protocol staan alle acties omschreven die gemeenten moeten ondernemen om ook na de herindeling het berichtenverkeer weer op de juiste wijze op te kunnen pakken. Ook alle belangrijke aandachtspunten worden in dit protocol op een rijtje gezet.

Gemeenten, maar ook softwareleveranciers en zorgaanbieders, wordt aangeraden om dit protocol nauwkeurig door te lezen om het berichtenverkeer na deze  herindelingen per 1 januari 2019 zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Actie- en aandachtspunten voor het iJW en iWMO berichtenverkeer
Omdat de gemeentecode (CBS-code) een belangrijke rol speelt binnen het berichtenverkeer is goede afstemming tussen gemeenten en zorgverleners vereist. 
Zo moeten de aanwezige JW301 toewijzingen op de oude gemeentecode beëindigd worden en moeten er nieuwe JW301 toewijzingen gedaan worden met de nieuwe gemeentecode.

In de bijlage kunt u nalezen welke acties voor zorgaanbieders en gemeenten noodzakelijk zijn om na de gemeentelijke herindelingen per 1 januari 2019 correct deel te kunnen nemen aan het berichtenverkeer iWmo en iJw via de landelijke keten (gemeente < > Inlichtingenbureau < >VECOZO <> zorgaanbieder)

Bron Inlichtingenbureau 13 november 2018

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.