Avatar
5 December 2018 - René Broekroelofs plaatste:

Wil jij meewerken aan een onderzoek over preventie van suïcide onder LHBT-jongvolwassenen?

LHBT-jongeren hebben een grotere kans op psychische problemen, en LHBT-jongeren hebben vergeleken met heteroseksuele en niet-transgender jongeren vaker zelfmoordgedachten. Verder weet deze groep jongeren minder goed toegang te vinden tot professionele hulp, professionele hulp sluit niet altijd aan op behoeften, en hulpverleners weten soms niet goed hoe te handelen.

Movisie doet onderzoek in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen naar deze jongeren en de hulpverlening rondom hen. Met als doel een web-based interventie te ontwikkelen voor 113 zelfmoordpreventie. Daarvoor zoeken wij:

- Ouders van LHBT-jongeren die last hebben gehad van zelfmoordgedachten voor een telefonisch/ skype interview van ongeveer een uur.

en

- Professionals die werk(t)en met LHBT-jongeren die last hebben gehad van zelfmoordgedachten. Voor een telefonisch interview van ongeveer een uur.

Meer informatie over het onderzoek vindt u hier. Voor vragen neem contact op met r.broekroelofs@movisie.nl

 

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.