Avatar
15 January 2019 - Laura Mulders plaatste:

Symposium Personalized medicine: van onderzoek naar behandelpraktijk, 14 februari 2019, Tilburg University

Op 14 februari 2019 vindt ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Christina van der Feltz-Cornelis een symposium en afscheidsrede plaats. Prof. dr. Christina van der Feltz-Cornelis was sinds 2010 hoogleraar bij GGz Breburg en Tranzo, Tilburg University. Onder haar leiding is het Centrum voor Lichaam, Geest en Gezondheid tot stand gekomen dat het keurmerk Topklinische zorg heeft verkregen. Per 1 juli 2018 heeft ze GGz Breburg en Tilburg University verlaten en heeft ze haar carrière voortgezet als hoogleraar psychiatrie en epidemiologie aan de Universiteit van York, Engeland.

Het symposium, dat voorafgaand aan de afscheidsrede plaatsvindt, heeft als thema Personalized medicine: van onderzoek naar behandelpraktijk. Personalized medicine is één van de grote beloftes voor de geneeskunde. De gangbare en evidence-based behandelingen zijn immers gericht op de gemiddelde patiënt in een randomized controlled trial, en niet op het individu. Het belang van een persoonsgerichte benadering wordt inmiddels breed beschouwd als de route naar effectievere behandelingen. Naar inzicht in wat werkt voor welk individu en op welk moment. Is dat echt zo? En hoe ziet personalized medicine er dan uit in de psychiatrie? Zijn er alleen maar kansen of ook bezwaren, of zelfs gevaren? In dit symposium delen we de meest recente inzichten op dit gebied. Schrijf je hieronder in voor het afscheidssymposium georganiseerd door Tranzo, Tilburg University en GGz Breburg. 

Datum: donderdag 14 februari 2019
Tijd: 12:00 – 17:00 uur met aansluitend receptie
Locatie: Aula, Cobbenhagen Building, Tilburg University (Warandelaan 2, Tilburg)
Aanmeldenu kunt zich hier aanmelden

Symposium Personalized medicine: van onderzoek naar behandelpraktijk, 14 februari 2019, Tilburg University
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.