Avatar
25 January 2019 - ingrid Meuwissen plaatste:

Forensische leerlijn beschikbaar voor het gehele forensische veld.

GGZ Ecademy heeft in samenwerking met EFP en met gelden van KFZ de Forensische Leerlijn ontwikkeld. Deze leerlijn, bestemd voor het forensische werkveld is gratis toegankelijk. Met deze leerlijn ontstaat een mooi aanbod waarvan cursisten uit het gehele forensische veld gratis gebruik kunnen maken. 

In 2017 is het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) in samenwerking met GGZ Ecademy en forensische zorgprofessionals begonnen met de ontwikkeling van de forensische leerlijn. De doelstelling is het bevorderen van de deskundigheid en het vakmanschap van de professionals in het forensische zorgveld. De leerlijn wordt ontwikkeld voor professionals in het gehele werkveld, zowel werkzaam binnen klinische, ambulante als meer op begeleiding gerichte instellingen. Ook wordt er zoveel mogelijk aansluiting gezocht met het beroepsonderwijs. 

De leerlijn bestaat uit een brede basis van e-learning modules binnen de drie thema's 'Forensisch werk- en leefklimaat', 'Risicotaxatie en -management' en 'Psychopathologie en delictrisico'. Komend jaar wordt de leerlijn uitgebreid door verdiepende modules en thema's toe te voegen. 

De basis van de leerlijn is mede tot stand gekomen door financiering van het programma Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ). Hierdoor is het mogelijk om de leerlijn voor iedereen gratis beschikbaar te stellen. Meer informatie of aanmelden voor de leerproducten via de website Forensische Leerlijn of via de website van GGZ Ecademy. 

 

 

 

 

Forensische leerlijn beschikbaar voor het gehele forensische veld.
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.